Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nicolai Sylvest tog Formel Ford-titel i modig afslutning

Formel Ford - DK 
02/10/12 

- kunne køre taktisk, men gav gas på FDM Jyllandsringen
Tre kørere havde inden søndagens tre finaleløb for Formel Ford på FDM Jyllandsringen muligheden for at sikre sig mesterskabet i klassen. Med de rette resultater kunne enten Morten Dons, Struer, Michael Markussen, Kolding, eller Nicolai Sylvest, Jægerspris, ved dagens afslutning få hængt en guldmedalje om halsen.
 

Nicolai Sylvest var dog favorit. Ikke kun fordi han to uger tidligere havde gjort rent bord på Ring Djursland, men også fordi han havde fået sig et så solidt forspring i toppen af pointtabellen, at han med taktisk klog kørsel ville kunne køre mesterskabet hjem. Og det var netop det, han lagde ud med i første løb. En placering på startopstillingen som nummer tre blev forvandlet til en position som nummer seks, da det første sving blev rundet.


Nicolai Sylvest (60) kom igennem første sving som nummer seks, men da løbet var overstået, var han i front og et skridt tættere på DM-titlen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Forrest var Morten Dons, som dermed havde fået et godt udgangspunkt for at holde liv i sine gulddrømme, men han blev hurtigt passeret af Michael Markussen, der også jagtede en sejr. Længe så det ud, som om de ville tage de to første pladser i løbet, men så begyndte Nicolai Sylvest at røre på sig. Han kørte sig op, passerede Morten Dons tre omgange før mål, og på sidste omgang overhalede han Michael Markussen og tog sejren i en vanvittig finish, hvor Nicolai Sylvest, Michael Markussen og Lasse Sørensen over målstregen blot var adskilt af 74 tusindedele af et sekund!

Mesterskabet var endnu ikke i hus, men det var kommet meget tættere på!

Det andet løb førte Nicolai Sylvest an fra start, men her var han mere forsigtig. Først kom Michael Markussen forbi – for så at tabe føringen, da han fik en strafbane for en tyvstart – så var det Lasse Sørensen, der kom i front, og her blev den unge nordjyde årets ottende løbsvinder. Men over målstregen blev han fulgt af Nicolai Sylvest, der nu var sikker på titlen – og æren af at blive yngste Formel Ford-mester i Danmark nogensinde.

Løb tre på FDM Jyllandsringen gav også vinder nummer tre. Denne gang var det Niklas Dall Knudsen, Haderslev, som sejrede, men det var først efter en tæt duel med teamkammeraten Michael Markussen, hvor begge havde været i front. Denne sejr rykkede Niklas Dall Knudsen frem på fjerdepladsen i den samlede stilling efter Morten Dons, der med sæsonens mest stabile indsats tog bronzen.


Mikkel Overgaard Pedersen (117) i kamp mod Frank Mortensen (57) og Sander Wichmann Mortensen (77). Da dagen var omme, havde Mikkel Overgaard Pedersen sikret sig sejren i Zetec Cuppen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Morten Dons tog sidste år sejr i Zetec Cuppen for bilerne med de tungere Zetec-motorer, og hans titel blev på sin vis forsvaret på FDM Jyllandsringen. Ikke af ham selv, men af hans bil og dens nye chauffør.

Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, sørgede for en ny titel til den ældre Mygale-racer, han havde overtaget, og selv om han ikke havde været weekendens hurtigste mand i en Zetec-racer, så blev han dog aldrig rigtigt truet af Mathias Storbank, Give, der var eneste konkurrent, som kunne forhindre ham i at tage Zetec Cup-sejren.

Men hurtigste mand i en Zetec-racer på FDM Jyllandsringen var dog en helt tredje kører. Det var Nicolaj Jacobsen, Mårslet.

I såvel første som andet løb var han ikke blot foran de andre Zetec-kørere til at starte med. På den fugtige asfalt blandede han sig også blandt de langt hurtigere Duratec-biler, som feltets forreste kørere anvender. Her var han faktisk fremme på generelle placeringer som nummer tre og fire, inden han måtte falde tilbage og til sidst udgå med tekniske problemer. Men i det tredje og sidste heat blev han dog klart bedste Zetec-kører og tog en sjetteplads – årets næstbedste resultat for en Zetec-kører.

Slutstilling – Formel Ford-mesterskabet

1. Nicolai Sylvest Jægerspris Van Diemen-Duratec 340
2. Michael Markussen Kolding Aquila-Duratec 295
3. Morten Dons Brabrand Van Diemen-Duratec 245
4. Niklas Dall Knudsen Haderslev Aquila-Duratec 230
5. Lasse Sørensen Svenstrup Van Diemen-Duratec 226
6. Joakim Darbom Sverige Van Diemen-Duratec 110
7. Jesper Egebart Børkop Ray-Duratec 108
8. Mikkel Overgaard Pedersen Struer Vector-Zetec 96
9. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 80
10. Nicolaj Jacobsen Mårslet Van Diemen-Zetec 74
11. Fabian Hamprecht Tyskland Van Diemen-Duratec 62
12. Nicolas Beer Hellerup Van Diemen-Duratec 58
13. Steffen Møller Århus Ray-Duratec 58
14. Mathias Storbank Give Van Diemen-Zetec 43
15. Mikkel Byrialsen Århus Aquila-Zetec 37
16. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 20
17. Lars Sørensen Vejle Ray-Duratec 13
18. Bo Sørensen Varde Ray-Duratec 8
19. Sander W. Mortensen Valby Van Diemen-Zetec 6
20. Kasper B.K. Rasmussen Århus Aquila-Zetec 2
21. Jens T. Hauge Risskov Mygale-Zetec 1

Slutstilling – Zetec Cup

1. Mikkel Overgaard Pedersen Struer Vector-Zetec 340
1. Mikkel Overgaard Pedersen Struer Vector-Zetec 377
2. Mathias Storbank Give Van Diemen-Zetec 316
3. Nicolaj Jacobsen Mårslet Van Diemen-Zetec 254
4. Mikkel Byrialsen Århus Aquila-Zetec 210
5. Sander W. Mortensen Valby Van Diemen-Zetec 148
6. Kasper B.K. Rasmussen Århus Aquila-Zetec 102
7. Jan Østerberg Slagelse Van Diemen-Zetec 30

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •