Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Uplanlagte pit stop kostede kampen om sejren

FIA WEC 
30/09/12 

World Endurance ChampionshipTom Kristensen og Allan McNish måtte tage til takke med 2. pladsen i sjette runde af World Endurance Championship efter at være startet fra pole position.
Adskillige uplanlagte pit stop og vedvarende problemer med lyset på bilen var hovedårsagerne til, at danskeren og skotten ikke til slut var med i kampen om sejren, i det der viste sig, at være et ekstremt hårdt sekstimers-løb i den Bahrainske ørken.
 

Til trods for Kristensen og McNishs manglende løbsheld kunne Audi Sport Team Joest alligevel glæde sig over en et-to-sejr, da Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer i søster-Audien tog sejren i et - for dem - næsten problemfrit løb.


(Foto: Audi Sport)

I begyndelsen forløb alting ellers planmæssigt for Audi #2, hvor Allan McNish forsvarede føringen i den tidlige fase. Efter noget tid fulgte en kamp med Toyota. Det japanske hold førte racet indtil de måtte gå i pit for reparation og ultimativt udgik efter en kollision. Efter 25 omgange begyndte problemerne så; en defekt forlygte tvang Audi #2 til at foretage det første uplanlagte pit stop. I en efterfølgende duel blev ventilen på venstre bagdæk beskadiget. Det betød endnu et uplanlagt pit stop på omgang 89. Endeligt gjorde vedvarende problemer med lyset på bilen det nødvendigt, at skifte fronten yderligere to gange på omgang 115 og 117.

"Et fremragende et-to resultat i ørkenen i virkelig hårde konditioner. Det var en stor udfordring for vores konkurrenter og for os. Bil nummer 1 leverede en perfekt præstation - tillykke med det. Uheldigvis måtte vi skifte fronten tre gange og fik også en punktering. Før jeg kom i bilen, var vi allerede en omgang bagefter. Dét taget i betragtning er en 2. plads et godt resultat. Og vi var trods alt det bedste hold med kun to kørere! Mekanikerne gjorde også et fantastisk stykke arbejde med at konvertere ultraen til e-tron quattro i løbet af ugen. Nu ser vi frem mod Japan," siger Tom K.

Hvor afstanden mellem de to Audi-teams var 7,5 point før løbet i Bahrain, er det nu øget til 13,5 point. I de resterende to løb i Japan og Kina er der fortsat 52 point at køre om. Om to uger kommer World Endurance Championship til Japan, når syvende afdeling køres på Fuji-banen den 14. oktober.TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 29/09/12 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •