Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

John Nielsen hurtigst i Auto-G DTC Super Pole

DTC 
30/09/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipVeteranen starter det første af søndagens to løb fra pole position
Det bliver de fem kandidater til titlen, som søndag eftermiddag kommer til at starte fra de fem forreste pladser, når det første af de to afgørende løb i Auto-G Danish Thundersport Championship køres på FDM Jyllandsringen.
Det bliver John Nielsen, Randers, som får bedste startposition, mens de to mest oplagte titelkandidater - Jan Magnussen, England, og Casper Elgaard, Århus - skal starte som henholdsvis nummer tre og fem.
 

Det lunefulde vejr satte sit præg på specielt tidtagningen og dernæst den Super Pole-kvalifikation, der skulle afgøre den endelig fordeling af startplaceringerne blandt de otte hurtigste.


John Nielsen var hurtigst på den våde asfalt på FDM Jyllandsringen, og han starter søndagens første løb fra pole position.
(Foto: Morten Alstrup)

Kørere som Jan Magnussen og Mikkel Mac, Nykøbing Falster, formåede i tidtagningen hurtigt at sætte omgangstider, der sikrede dem en plads i tidtagningen, inden regnen begyndte at komme. Men der var kørere, som alligevel gav gas og kom med i top 8, selv om banen blev sværere at køre på. Således formåede Dennis Lind, Roskilde, at sætte bedste tid, men regnen skabte også et par overraskelser, da såvel debutanten Henrik Jansen, Roskilde, som Jesper Sørensen, Dragør, formåede at komme i Super Pole.
Regnen holdt dog inde under Super Pole-konkurrencen, og for hver gang, en ny kører kom på banen, kom der også en ny kører på pole position.

John Nielsen var fjerdesidste mand på asfalten, og han satte en tid, som ingen af de efterfølgende kørere kunne slå. Såvel Jan Magnussen som Dennis Lind var hurtigere i banens midterste sektor, men i sidste ende manglede de henholdsvis en og to tiendedele i at slå veteranen.

Første løb for Auto-G Danish Thundersport Championship køres søndag klokken 13.30, og andet løb klokken 15.10.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - DTC - DM
  •