Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Tre mand kan blive Formel Ford-mester

Formel Ford - DK 
28/09/12 

Nicolai Sylvest, Michael Markussen og Morten Dons kæmper om guldet
En af de bedste og mest uforudsigelige sæsoner længe i dansk Formel Ford når på søndag sin afslutning. Her køres DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, og så skal det definitivt afgøres, hvem der skal blive den 42. mester i seriens traditionsrige historie. Og hvem der må nøjes med sølv- og bronzemedaljerne.
 

Tre mand er i spil i kampen om guldmedaljen. Det er Nicolai Sylvest, Jægerspris, Michael Markussen, Kolding, og Morten Dons, Struer. Sidstnævnte har helt klart outsiderrollen. Pointregnskabet siger nemlig, at han skal vinde alle tre løb på racerbanen ved Silkeborg for at holde fast i sin mesterskabsmulighed. Hårde odds må man sige, men til gengæld er han så den eneste af årets topkørere i mesterskabet, der har tidligere løbserfaring med banen.


Michael Markussen (8) og Morten Dons (6) er to af de tre kandidater til mesterskabet i Formel Ford
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Det er nemlig første gang i denne sæson, at der skal køres en afdeling af Formel Ford-mesterskabet på FDM Jyllandsringen, så for de øvrige titelkandidater gælder det virkelig om at være god til hurtigt at køre sig ind på banen og få harmoni med racerbilen på den.

Nicolai Sylvest ankommer med masser af selvtillid i baglommen. For to uger siden gjorde han rent bord med et hattrick af sejre, hvor specielt den første skabte anerkendelse, da han på tørvejrsdæk på en våd bane til at begynde med faldt tilbage for så efterfølgende at køre sig helt i front.

Michael Markussen kan fremvise et par sejre mindre på sin resultatliste, og han bliver også nødt til at give gas på FDM Jyllandsringen. Tidligere på måneden førte han DM-tabellen an, men bl.a. et uheld, hvor han måtte udgå på Ring Djursland, sendte ham ned på andenpladsen, 38 point efter Nicolai Sylvest.


Nicolaj Jacobsen (99) har på det seneste været hurtigste Zetec-kører, men han kan ikke vinde Zetec Cuppen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Med den spredning, der er i deres respektive pointscorer, kan man forvente forskellige taktiske valg fra de tre titelkandidaters side. Michael Markussen og Morten Dons er kort og godt nødt til at give gas fra første løb, mens Nicolai Sylvest bedre kan tillade sig at køre på det sikre og få de nødvendige point på kontoen.

Denne situation kan også give mulighed for, at andre kørere kan komme til fadet.

Joakim Darbom, Sverige, og Niklas Dall Knudsen, Haderslev, har taget sejre tidligere i år, og vil også kunne gøre det denne gang, mens unge Lasse Sørensen, Svenstrup, har vist en stigende formkurve, der snart må udløse en sejr.

Blandt kørerne i Zetec Cuppen for bilerne med de ældre og tungere motorer er der heller ikke afgjort noget før DM-Finalen. Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, og Mathias Storbank, Give, er i kamp om den store pokal, men når det gælder løbssejre, skal de stå tidligt op. Nicolaj Jacobsen, Mårslet, har nemlig været hurtigste Zetec-kører på det seneste, men en sen Formel Ford-debut gør, at han ikke er kandidat til at vinde Zetec Cuppen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Morten Dons
  • Nicolai Sylvest
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •