Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Circuit of The Americas er klar til ræs

Formel 1 
25/09/12 

Circuit of The Americas har fået Charlie Whitings ord for, at banen er klar til brug, og specifikt at den er godkendt som vært for det Amerikanske Grand Prix 2012, der køres i November.
 

Charlie Whitings besøg på banen, og godkendelse af dens brug til grand prixet, skete ved hans besøg på banen små 2 måneder før grand prixet finder sted. Inspektionen varede ca to timer, hvor de var rundt på det meste af banen, sammen med repræsentater for banen, konstruktørerne og arkitekterne, tyske Tilke. Charlie Whiting var glad for at se de store fremskridt der var sket, siden hans sidste besøg i august.


Charlie Whiting var glad for at se de store fremskridt der var sket, siden hans sidste besøg i august
(Foto: Circuit of The Americas)

"Alt hvad jeg har set, har være første klasses og fremskridtet siden mit sidste besøg har været imponerende. De har gjort et fantastisk job. Alt er i højeste kvalitet, præcist som forventet, og jeg har ingen klager overhovedet".

I de to timer gik Whiting rundt på den 3.4 mile lange bane, for at sikre sig at asfalten levede op til FIAs krav. Han inspicerede sikkerhedsforanstaltninger, pit og paddock, og beskrev bygningerne som fantastiske, og han var specielt imponeret over designet af banens sving, og allermest af sving 1.


Charlie Whitings gik banen rundt, med repræsentater for banen, kontruktøren Austin Commercial og de tyske arkitekter, Tilke
(Foto: Circuit of The Americas)

"Der er 3-4 sving hvor der er gode muligheder for overhalinger", bemærkede Whiting. "Hvis man ser på sving 1, kan man se at det er designet til at være ekstremt bredt, men en meget kort apex. Det er en meget moderne tilgang til langsomme sving, hvor vi håber at se mange overhalinger. Jeg er overbevist om at det vil fungere fint".

"Sving 1 er fantastisk. Det et den eneste måde at beskrive det, og jeg er sikker på at kørere og teams der kommer her for første gang, vil sige det samme".


Charlie Whitings fortæller pressen at banen er godkendt til 'Grade 1' status
(Foto: Circuit of The Americas)

Whiting sagde at han var sikker på at det resterende arbejde med landskabet og bemaling af de sidste områder, vil være fuldført i løbet af nogle uger. Han vil foretage en sidste inspektion mandag den 12. november.


Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 18/11/12 - Circuit of the Americas - Formel 1
  •