Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Perfection Racing Europe på podiet i 24-timers debut

BritCar 
23/09/12 

I en meget spændende afslutning på Britcar 24 Hours på Silverstone lykkedes det for Perfection Racing Europe at køre deres Aston Martin til ikke blot en klassesejr, men også til en 3. plads i generalklassementet.
 

Efter man i nattens løb havde haft elektriske problemer og en stribe punkteringer var der hen over formiddagen ikke meget der tydede på, at teamet kunne kæmpe sig tilbage på den generelle 3. plads, som man i perioder havde besat i nattens løb.

Men omkring ved middagstid blev et par af de foranliggende biler også ramt af uheld, og imens den danske Aston Martin kørte omgang efter omgang i hus, kæmpede de andre teams mekanikere en hård kamp i pitten for at få deres biler kampklare igen. Dette lykkedes ikke før Perfection Racing Europe var kørt forbi og nu bestod spændingen så i, hvorvidt man kunne forsvare den 3. plads, som ville være lidt et drømmeresultat i 24-timers debuten.


Perfection Racing på podiet
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Denne spænding fik yderligere et pift, da det regnvejr, som meteorologerne havde insisteret på ville komme før afslutningen, ganske rigtig lukkede op for hanerne over banen. Hele feltet dykkede stort set samtidigt ind i pitten og fra da af var det lidt en balancegang at holde bilen på det sorte.

Michael Klostermann kørte en stor del af regnvejret i Aston Martinen og det havde han det egentlig ganske fint med. "Jeg fulgte efter en BMW derude og jeg kunne se, at han vidste, hvor pytterne samlede sig på banen. Så var det simpelthen bare med at sigte efter de tørre pletter, når man skulle bremse og det brugte jeg et par omgange på at lære af ham. Derefter gik det egentlig rigtig godt," fortæller Michael Klostermann, som i den sidste time overlod bilen til Mikkel C. Johansen.

Mikkel fik en lille gave med af pitmandskabet, som i netop det pitstop, hvor han kom i bilen, var væsentlig hurtigere end den nærmeste forfølger, der pittede samtidigt. Det betød, at den røde Aston Martin faktisk vandt næsten en omgang på den konto, og Mikkels konstante kørsel slukkede derefter hurtigt ethvert håb for forfølgerne om, at de kunne hente danskerne.

Det var en fantastisk fornemmelse for et meget træt team at se de førende biler samle sig til paradekørsel på den sidste omgang for at køre over målstregen i samlet flok. Der var blevet kæmpet indædt i de 24 timer - og det var det hele værd!

Henning Smed

Læs mere om:
  • Kasper Juul Jensen
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Mikkel C. Johansen
  • Perfection Racing
  • 23/09/12 - Silverstone - BritCar
  •