Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Kvalificerede som 3'er i klassen

BritCar 
21/09/12 

Den første kvalifikation til Britcar 24 Hours er nu afviklet og selv om der stadig skal køres to timers kvalifikation senere på aftenen, så er det allerede nu afgjort at Perfection Racing Europes Aston Martin Vantage starter fra position 12 og som 3. hurtigste bil i sin klasse.
 

Årsagen til, at det står klart nu, er, at startgridden blev fordelt efter de tider, som køres i dagslys. Kvalifikationen i aften køres i mørke og dens formål er at sikre, at kørerne får mulighed for at vænne sig til at køre på banen i mørke. I den situation har man så valgt at lade tiderne være ligegyldige.


Mikkel C. Johansen som er parat til at overtage bilen efter Kasper Jensen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Selve kvalifikationen strakte sig over en time, men i den time havde teamet flere opgaver. Alle kørere skulle nå at køre mindst 3 omgange, så med 5 kørere på bilen var det meget vigtigt at sørge for at få skiftet i tide, så alle kunne nå at opfylde dette krav. Derfor blev det at sætte en hurtig tid lidt sekundært og Kent Steffensen lagde da også vægt på, at kørerne ikke decideret skulle gå ud og jagte tider. Bilen var således ikke sat særligt op til kvalifikation og man valgte også at undlade at bruge specielt bløde dæk.

Så alt i alt en vellykket kvalifikation. Alle fik kørt det, de skulle, og at man er i stand til at være 3. hurtigst i klassen i en bil, som er nøjagtig som den vil være under løbet, lover godt for de næste par døgn.

Perfection Racing Europe

Henning Smed

Læs mere om:
  • Kasper Juul Jensen
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Mikkel C. Johansen
  • Perfection Racing
  • Silverstone
  • 23/09/12 - Silverstone - BritCar
  •