Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Tom K tilbage i R18 e-tron quattro

FIA WEC 
22/09/12 

World Endurance ChampionshipTom Kristensen og Allan McNish er tilbage i hybrid i Bahrain i næste weekend, efter at have kørt R18 ultra med en konventionel TDI-dieselmotor på Silverstone og Interlagos. Den dansk-skottske kørerduo i bil nummer" 2" fortsætter endvidere med at køre R18 e-tron quattro i sæsonens sidste tre WEC-løb.
 

Audi begyndte 2012-sæsonen med to forskellige koncepter. Helt efter den oprindelige udmeldte plan, var det holdet som vandt på Le Mans, som skulle fortsætte i R18 e-tron quattro sæsonen ud, mens toerne kom bag rattet af R18 ultra.

Der er dog gode grunde til, at Audi nu vælger at skifte strategi. Mens R18 ultra altid har været særdeles konkurrencedygtig over én omgang, har R18 e-tron quattro haft betydelige fordele i henhold til acceleration over stigninger i højdemeter på banen, såvel som når det kommer til at overhale andre biler i trafik.


Der er kun 7,5 point mellem de to Audi mandskaber, så der er stadig noget at kæmpe om i de sidste tre løb
(Foto: Audi Sport)

Tom K og Allan McNish er i øjeblikket 7,5 point bag Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer i WEC-tabellen, hvor der fortsat er 78 point at kæmpe om i sæsonens sidste tre løb. Pointforskellen kan derfor virke overkommelig, hvis det ikke var fordi, at den førende trio har haft langt mere tid og kørt mange flere kilometer i R18 e-tron quattro end Kristensen og McNish. Den erfarne duo er således tvunget til at få det maksimale ud af de frie træninger i Bahrain, for hurtigt at blive fortrolig med den videreudviklede hybridracer igen.

"Allan og jeg forventer meget af R18 e-tron quattro, efter vi var i stand til at gøre god brug af bilens styrker på Le Mans. Siden vi sidst konkurrerede i hybriden er udviklingen fortsat. Det vil forhåbentlig hjælpe os i kampen om titlen," siger Tom K fra Singapore, hvor han befinder sig i weekenden for at kommentere Formel 1 for TV3 Plus.

I Bahrain kan hvert team forvente usædvanlige forhold. Løbet bliver holdt i midten af ørkenen på Sakhir-banen syd for hovedstaden Manama. Ekstreme temperaturer, høj luftfugtighed og sandpartikler betyder barske forhold for kørere og materiel. For Tom K og resten af Audi-teamet er banen i ørkenstaten helt ny og uprøvet. Sæsonens sjette løb er planlagt til at foregå mellem 16 - 22 lokal tid, hvilket betyder, at det meste af løbet vil blive kørt i mørke.

"I Bahrain er der ganske mange udfordringer som venter os, og det ser vi alle frem til. Det begynder med det varme klima, men ørkensandet og kørslen i mørket er også ret specielt," slutter Tom K.

Som alle øvrige WEC-afdelinger kan alle løbets seks timer fra Bahrain følges på www.audi-liveracing.comTomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Sakhir
  • 29/09/12 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •