Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Byens lys

Formel 1 
20/09/12 

Optakt til Singapores Grand Prix
Aftensløbet i Singapore nærmer sig. Den specielle begivenhed, der generelt er mere visuelt stimulerende, end egentlig spændende. Omend løbet dog i sin korte levetid, har vist sig også fra sin gode side - og kontroversielle da Piquet jr. kørte galt med vilje.
 

Red Bull har haft problemer på det sidste. Det samme har Lotus. Renault motoren har aldrig været den stærkeste i feltet, og på et par seje gamle damer som Spa og Monza er antallet af hypheste ret afgørende. Tidligere har Red Bull nydt godt af Adrian Newey, men regeljusteringer har stækket troldmanden en smule. Men nu kommer så Singapore, og her kunne man da godt forestille sig at Renault motoren og de biler den pulser løs i, kan være med i kampen, sådan for alvor, igen.

At denne sæsons topkørere, så mangler Kimi Raikkonen stadig en sejr. Og lige netop løbet i Singapore, kunne såmænd være et oplagt sted for den nedkølede finne at klare sig godt. En sejr vil for alvor sende ham ind i kampen om VM trofæet. Selvfølgelig under skyldig hensyn til hvordan konkurrenterne lige klarer sig. For Alonso ligger stadig ganske solidt i VM. Han skal sådan set bare blive ved med at høste point, så kommer hans tredie titel helt af sig selv. Men ting kan gå galt, og i de snævre gader, kan man hurtigt komme på afveje, eller blive offer for andres fejl.

Ferrari har ikke virket fremragende i år - Alonso har, men ikke Ferrari. Senest så vi på Monza at han måtte nøjes med en 3. plads, efter en Sauber. Smukt kørt af Perez, men potentielt problematisk for Ferrari. Derudover profiterede de jo også lidt af Buttons exit. Men igen, i Singapore betyder det måske altsammen mindre og Ferrari kan måske bedre gøre sig gældende der.

Normalt sidder verdensmesteren i den bedste bil. Men hvis vi kigger tilbage over sæsonen hidtil, er det godt nok svært at pege på én bil og sige at den er bedst. Mange har haft styrker og svagheder, men summen af det hele er endnu uklar.

En anden potentiel frontfigur kunne være udskældte Maldonado. Bortset fra det fejlfri løb i Spanien, har han ikke rigtig leveret nogle resultater, omend talentet og hurtigheden er der. På en bane som Singapore, kunne også han få en ny vind - og han trænger til lidt point på kontoen, hvis det hele ikke skal være alt for pinligt.

McLaren er generelt en faktor i øjeblikket. De har gjort alt rigtig på det sidste, også selvom Button måtte forlade Monza i utide. Hvis de havde holdt denne form hele sæsonen igennem havde VM situationen været anderledes. Men det har de ikke gjort, og derfor ligger de nu og må i den grad slås. Og kæmpes det skal der. Hamilton er tættest på Alonso og VM kan ende med en duel mellem netop de to (ligesom i 2007, hvor så ham den kølige finne snuppede det hele til sidst)

Mercedes er også optimistiske før løbet - de har lavet visse forbedringer på bilen, og regner med at kunne være mere med fremme. Et af deres store problemer i år har været at bilen sled dækkene hurtigt. Det kan stadig vise sig at være en stor hæmsko for dem.

Vejrudsigten for Singapore siger solskin og mulighed for torden.. det kan give et rigtig uforudsigeligt løb - god fornøjelse!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Marina Bay Street Circuit
  • 23/09/12 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1
  •