Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Martin Vedel Mortensen sikrede titel til DK Motorsport

Special Saloon 
20/09/12 

Opel Corsa-køreren var dog uheldig i årets sidste Special Saloon Car-løb
Martin Vedel Mortensen sikrede årets første titel til DK MOTORSPORT, da han på Ring Djursland tog endnu en sejr i divisionen for de mindste biler i Special Saloon Car-klassen. Sejren i det første af tre løb var tilstrækkelig til, at fynboen ikke kunne indhentes i division 2, men desværre forhindrede en teknisk defekt muligheden for at tage yderligere sejre.
 

”Under løbet knækkede en ledning til den elektriske vandpumpe, så jeg til sidst kørte med en vandtemperatur på 140 grader mod normalt 80 grader. Toppakningen gik i stykker, og det betød, at kølervæsken kom ind i motoren,” siger Martin Vedel Mortensen.

”Det var på de sidste par omgange, at problemet opstod, så jeg tog det stille og roligt, så jeg var sikker på at få bilen i mål. Med sejren tog jeg titlen i min division, og jeg vidste, at den var hjemme, hvis jeg kom først over målstregen.”


Martin Vedel Mortensen i DK Motorsport bilen

Efter løbet gik mekanikerne fra DK MOTORSPORT i gang med at undersøge motoren i den sølvgrå Opel Corsa, og det viste sig, at det var mere end toppakningen, som var gået i stykker.

”Det var desværre ikke noget, vi kunne reparere på stedet, og det var lidt ærgerligt, for det var ikke den sjoveste måde at slutte af på, når man skulle køre sæsonens sidste løb,” siger Martin Vedel Mortensen. Men trods den tekniske defekt havde han et af sine bedste løb i denne sæson.

”Jeg blev firer generelt og jeg hang godt på Christian Siepmann foran mig, så længe det regnede, men da det tørrede op, var det sværere at hænge på hans BMW, som har mange flere hestekræfter. Det er klart, at man har en fordel med forhjulstræk, når det er regnvejr, mens de andre fedter rundt og kan ikke bruge deres mange hestekræfter. Det er det bedste resultat, jeg har opnået i et løb, hvor hele DM-feltet har været til start.”

Inden løbet på Ring Djursland lå Martin Vedel Mortensen på en andenplads i kampen om det generelle mesterskab, hvor han havde en teoretisk mulighed for at blive mester. Men den mulighed forsvandt, da han ikke kom til start i de to sidste løb. I stedet rykkede han ned på tredjepladsen.

”I det generelle mesterskab blev jeg slået af Claus Christensen med tre point. Det var selvfølgelig ærgerligt, men det var ikke så vigtigt, for målet var at vinde klassen, og det er jeg godt tilfreds med,” slutter Martin Vedel Mortensen.


Med venlig hilsen
DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  • Ring Djursland
  • 16/09/12 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her