Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nicolai Sylvest tilbage i front for DM efter suveræn kørsel

Formel Ford - DK 
19/09/12 

Nicolai Sylvest var i weekenden til start til næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet, som blev kørt på Ring Djursland ved Ebeltoft. Inden weekendens race var han på andenpladsen i mesterskabet blot syv point efter den førende, men da det lykkedes ham på fornem vis at vinde alle tre løb, kunne han rejse hjem med en mesterskabsføring på hele 38 point i bagagen.
 

Inden løbene gik i gang var det en meget koncentreret og spændt Nicolai Sylvest, der kørte ud til lørdagens træning, men alt gik som det skulle. Han var hurtigst af alle, og det gav naturligvis troen på, at det også kunne gøres til tidtagningen. Og det var lige det, den kun 15-årige kører fra Jægerspris gjorde, da han atter var hurtigste mand og derfor sikrede sig bedste startposition til lørdagens heat senere på dagen.


Nicolai Sylvest er i front for DM inden finalen

Men kort før starten begyndte det at småregne, så alle ventede til sidste øjeblik med at komme op i pitten, for det store spørgsmål var, om der skulle monteres regnvejrs- eller tørvejrsdæk. Nicolai Sylvests team Fluid Motorsport valgte at lade ham køre ud på tørvejrsdæk, mens stort set hele resten af feltet var på regnvejrsdæk.

”Jeg fik den besked fra teamet, at jeg i starten skulle forvente at blive overhalet af en del af feltet, men at det var vigtigt, at jeg bevarede roen og bare koncentrerede mig om at køre så godt, jeg kunne, indtil der ville komme varme i dækkene, og der ville blive et tørt spor,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Og overhalet blev jeg, for bilen skøjtede af sted og snart var jeg næstsidst.”

En safety car-periode kort efter starten samlede dog feltet igen, og imens var regnen ved at stoppe. Efterhånden begyndte Nicolai Sylvest at få greb i sine dæk, og en efter en blev konkurrenterne passeret.

”Da der manglede tre omgange var jeg på tredjepladsen,” siger Nicolai Sylvest. ”Men jeg kom op på andenpladsen, og i svinget for enden af langsiden lige før sidste omgang, kørte jeg forbi etteren, den mesterskabsførende Michael Markussen, så jeg vandt løbet.”


Nicolai Sylvest gav konkurrenterne baghjul

Sejren bragte Nicolai Sylvest a point med Michael Markussen, men undervejs havde han også sat hurtigste omgangstid, så han skulle starte fra pole position til næste heat søndag formiddag. Dette løb forløb lige efter bogen. Nicolai Sylvest lavede en super start og kom godt af sted, alt imens hans godt kørende teamkammerat Lasse Sørensen bagved kæmpede for at holde netop Michael Markussen bag sig. Desværre ramte de to hinanden, og dermed forsvandt enhver modstand mod Nicolai Sylvest, der med sin anden sejr kunne gå alene i front for mesterskabet med 25 points forspring til Michael Markussen.

Atter var det også blevet til hurtigste omgang, og fra en ny pole position førte Nicolai Sylvest fra start til mål i tredje heat – atter med hurtigste omgangstid.

”Dette her er bare en af de bedste weekender, jeg nogensinde har haft,” jubler den unge kører. ”Der skal lyde en stor tak til hele teamet for en bil, der bare kørte super godt.”

Den succesrige weekend på Ring Djursland gav maksimumpoint og føring på hele 38 point inden finalen i Danmarksmesterskabet, som køres på Jyllandsringen i weekenden den 29.-30. september, hvor der også køres finale for DTC-feltet.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • Ring Djursland
  • 16/09/12 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •