Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

De er så flinke i Spider Cup

207 Spider Cup
DK 

18/09/12 

207 Spider CupEller er bilen bare så let at køre?
Spørgsmålet må stå malet i panden på alle klassens faste kørere efter sejre til gæstekørere ved Grand Prix Danmark og senest Sensommerløbet på Ring Djursland. Hvorom alting er, så er det glædeligt, at nye kørere prøver klassen og både oplever, at bilen kører godt og de kan give garvede kørere kamp til stregen
 

Denne weekends gæstekører var faktisk en genganger i skikkelse af Morten Remar. Han prøvede at stille op til Historisk Weekend på Padborg Park tidligere på året og blev bidt af den sprælske racerbil. Nu var chancen der igen, så det skulle prøves. Træningen blev brugt helt efter formålet med at finde en opsætning der passede. Klassens faste kørere gjorde mere ud af den psykologiske krigsførelse og forsøgte at markere sig med hurtige tider. Tre biler indenfor 0,2 sekund er tæt konkurrence. Meget realistisk var Morten sammen med den anden gæstekører Nicki Petersen i feltets tunge ende, mens de vænnede sig til bilen.


Tæt kørsel i sving 1
(Foto: Gripping Media)

Billedet ændrede sig ikke ret meget da det blev tid for kvalifikationen. Rasmus Wendelboe, Henrik Jansen og Elliot Winther lå indenfor et halvt sekund i denne rækkefølge. Sidste års mester, Allan Olsen, var et par tiendedele efter, men kun 45/1000 foran Nicki Petersen. Morten forbedrede sig med to sekunder og skar en bid af de andres forspring.

Næsten helt efter forskrifterne var det begyndt at småregne, da Spiderne gjorde klar til start. Det sædvanlige lotterispil om dækvalg begyndte, og der var absolut ikke enighed om strategien.

Klassens hurtige drenge satsede på, at banen ville blive kørt tør og beholdt slicks på. Nicki Petersen og Morten Remar valgte at skifte til regnvejsdæk, men fik de så noget ud af det? Da starten gik, var Morten Remar allerede på vej op gennem feltet. Han havde problemer med at finde koblingspunktet, og bilen rullede mere og mere, så han tog konsekvensen og kørte, da lamperne – efter hans mening – skulle slukke. Han tog første sving på ydersiden af Jansen, der forsigtigt balancerede sin bil rundt på den fedtede asfalt, men på langsiden kunne han ikke accelerere så hårdt som Morten Remar. På første omgang var der tilmed lidt tumult da først Rasmus Wendelboe og derefter Allan Olsen mistede forbindelsen til asfalten og måtte bruge tid på at komme tilbage på banen.


Er han på vej mod mesterskabet?
(Foto: Gripping Media)

Undervejs i heatet stoppede regnen og slicks-kørerne begyndte at vinde ind på Morten. Han var blevet idømt to strafbaner for tyvstarten, men måtte afsone to og en halv, da den ene strafbane ikke blev udført korrekt. Alligevel lå han stadig i spidsen, men kunne begynde at ane, hvor det bar hen med en optørrende bane. Det må derfor have været en frydefuld oplevelse, da regnen igen begyndte at plette visiret nogle få omgange før mål og forfølgerne igen begyndte at blive små i spejlet. Rasmus Wendelboe sikrede sig andenpladsen foran Henrik Jansen. Tredje mand i opgøret om de vigtige mesterskabspoint, Elliot Winther, kom ikke rigtig i gang og måtte nøjes med femtepladsen efter Allan Olsen.

Til alles store lettelse var vejret søndag rigtigt racervejr med sol, blæst og blå himmel. Igen var Henrik Jansen hurtigst i starten, men denne gang var der ikke noget problem i at holde pladsen og begynde at oparbejde et forspring. Allan Olsen kom hurtigt forbi Morten Remar, som nu måtte sande, at i tørt føre havde den garvede flok overtaget, fordi de kendte bilens grænser. Elliot arbejdede sig op og overtog andenpladsen, mens Rasmus først indtog fjerdepladsen og derefter rykkede op på tredjepladsen. Nicki Petersen førte en lidt anonym og tilbagetrukket tilværelse, som ikke ydede ham retfærdighed. Hans tider var absolut i den gode ende og et kig på omgangstiderne viser en stabilitet, som mange må misunde ham.


Overrasket og glad
(Foto: Gripping Media)

Næste løb bliver på FDM Jyllandsringen om to uger, hvor de sidste mesterskabspoint fordeles sammen med titlerne. Rasmus Wendelboe fører med 25 point til Elliot Winter, der kun er seksten point foran Henrik Jansen. Det er tre hurtige herrer, som alle har vist, at de virkelig kan køre bil – og når det er med få centimeter mellem skærmene, så der må være lagt op til et brag af en finaledyst.

Pointstilling


Rasmus Wendelboe

183


Elliot Winther

158


Henrik Jansen

142

Peugeot Spider Cup
Gripping Media

Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Henrik Jansen
  • Jens Elliot Winther
  • Morten Remar
  • Nicki Petersen
  • Rasmus Wendelboe
  • Ring Djursland
  • 16/09/12 - Ring Djursland - 207 Spider Cup DK - DM
  •