Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nicolai Sylvest gik i udbrud i Formel Ford

Formel Ford - DK 
18/09/12 

Nordsjællænderen generobrede mesterskabsføringen med hattrick på Ring Djursland
Racerklassen Formel Ford har i denne sæson ikke haft nogen klar mesterskabsfavorit. Igennem sæsonen har tre forskellige kørere taget en tørn i toppen af tabellen, men endnu har der ikke været en enkelt kører, som har skilt sig ud fra resten og formået at lægge afstand til konkurrenterne. Indtil seneste mesterskabsafdeling på Ring Djursland.
 

Her lykkedes det nemlig Nicolai Sylvest, Jægerspris, at gøre rent bord ved at vinde alle tre heats for klassen – en præstation, som den forsvarende mester Jesper K. Egebart, Børkop, har været ene om at gøre i en solo-optræden i år. Hattricket betød, at nordsjællænderen gik fra at være syv point efter nærmeste konkurrent Michael Markussen, Kolding, inden løbsweekenden, til at være 38 point foran. Og med 75 point tilbage at kæmpe om, har Nicolai Sylvest flere esser på hånden.


Nicolai Sylvest (60) kunne med et veltilrettelagt angreb på Michael Markussen (8) tage den første af weekendens tre sejre, mens Lasse Sørensen bag ham var på vej ud af løbet
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Selv om han vandt alle tre heats fra pole position, så kom sejrene i hus under vidt forskellige forhold. Til lørdagens heat valgte Nicolai Sylvest at satse på tørvejrsdæk, hvor stort set hele det øvrige felt startede på regnvejrsdæk. På en fugtig Ring Djursland var det en satsning, der i starten kostede mange placeringer, men i takt med, at der blev skabt et tørt spor, kunne Nicolai Sylvest tilbageerobre den ene placering efter den anden, så han på de sidste omgange kunne passere Niklas Dall Knudsen, Haderslev, og Michael Markussen, og tage sejren.

Netop de to kørere fra RS Competition udgjorde sammen med teamkammeraten Lasse Sørensen, Svenstrup, de største trusler for Nicolai Sylvest. I det første løb søndag fik nordsjællænderen det dog uventet noget lettere, da kampen bag ham mellem Lasse Sørensen og Michael Markussen blev så tæt, at disse kolliderede, så sidstnævnte satte mange pladser til, mens Michael Markussen måtte udgå – et væsentlig årsag til, at han er rykket mange point bagud i klassementet. I tredje heat var Lasse Sørensen også i tæt kamp med en af RS Competition-kørerne. Denne gang var det Niklas Dall Knudsen, men her var det teknikken, som strejkede, da Lasse Sørensen måtte trille ind til siden med svigtende bremser.


Nicolaj Jacobsen (99) og Mikkel Overgaard Pedersen (117) havde mange nærkampe om føringen i Zetec Cuppen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Kørerne med de tungere og langsommere Zetec-biler kom denne gang til at spille mere markante roller end normalt, hvilket specielt den omskiftelige asfalt i lørdagens heat var hovedårsagen til.

På et tidspunkt indtog Zetec-trioen Nicolaj Jacobsen, Mårslet, Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, og Sander Wichmann Mortensen, Valby, således fjerde-, femte- og sjettepladsen generelt, men i takt med, at asfalten blev mere og mere tør, rykkede de tilbage i klassementet og sluttede lige udenfor top 6.

Nicolaj Jacobsen tog sejren foran Mikkel Overgaard Pedersen, der i søndagens første løb blev bedste Zetec-kører, men her fik han hjælp af, at Nicolaj Jacobsen fik en defekt kort før løbsstart, og derfor ikke deltog. Men Nicolaj Jacobsen viste i det afsluttende heat sit format, da han kørte sig fra sidstepladsen frem til positionen som bedste Zetec-kører – og som nummer fem generelt. Det giver ham en foreløbig tredjeplads i Zetec Cuppen – og en givetvis også ærgrelse over, at han først fik sin Formel Ford-debut i tredje mesterskabsrunde…

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 16/09/12 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •