Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Bliver mesterskabskampen til en duel?

Formel Ford - DK 
13/09/12 

Næste sidste afdeling af Formel Ford-mesterskabet køres på Ring Djursland
Kampen om årets mesterskab i Formel Ford begynder nu for alvor at spidse til. Der resterer to afdelinger, hvor den næste køres i den kommende weekend på Ring Djursland, og selv om der ikke kan falde en forhåndsafgørelse, så vil Sensommerløbet uden tvivl reducere antallet af mulige mesterskabskandidater drastisk.
 

Inden weekendens løb på Danmarks sværeste racerbane er der syv kørere, som har en teoretisk mulighed for at tage den 42. titel i den længstlevende danske racerserie. Ikke nok med det. Flere af disse syv kørere har også mere end blot en teoretisk titelmulighed, for kampen om årets mesterskab har været mere åbent og alsidigt end længe før. I de fem hidtil kørte afdelinger har de 15 afviklede løb haft syv forskellige løbsvindere, ligesom hele tre mand i løbet af sæsonen har været i front for tabellen!

Inden Sensommerløbet på Ring Djursland er Michael Markussen, Kolding, og Nicolai Sylvest, Jægerspris, dog begyndt at rykke fra forfølgerne. De vandt hver et løb ved den seneste mesterskabsafdeling på Sturup Raceway, og fortsætter denne tendens, så vil mesterskabet blive en duel mellem Aquila-køreren fra RS Competition og Van Diemen-køreren fra Fluid Motorsport.


Treeren i mesterskabet Morten Dons har været meget tæt på sæsonens første sejr. Måske den kommer på Ring Djursland?
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Men det kan også gå en helt anden vej. Så åbent har kampen i Formel Ford-klassen været i år. Gennem det meste af sæsonen har flere kørere banket på for at tage deres første sejr i klassen. Ved den seneste mesterskabsafdeling lykkedes det således endelig for Niklas Dall Knudsen, Haderslev, der dermed rykkede frem på femtepladsen i DM-stillingen. Resultatet beviser, at alt er muligt i Formel Ford, hvor såvel Morten Dons, Struer, som Lasse Sørensen, Svenstrup, også banker på. Endnu mangler de en sejr på CV’et, men de er treer og firer i mesterskabet og kan pludselig komme til tops, hvis tingene flasker sig for dem på Ring Djursland.


De to bedste i Zetec Cuppen – Mikkel Overgaard Pedersen (forrest) og Mathias Storbank – lå også tæt, sidste gang der blev kørt på Ring Djursland
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Intet er altså afgjort på forhånd i mesterskabssammenhæng i Formel Ford. Det gælder i øvrigt også den Zetec Cup for deltagere, der benytter de ældre og dermed lidt tungere Zetec-motorer. Her er der lagt op til et brag af en kamp på Ring Djursland.

Blot 12 points skiller Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, og Mathias Storbank, Give, i toppen af tabellen, men Mikkel Byrialsen, Århus, skal man heller ikke afskrive. Godt nok er han blot kun på en tredjeplads i Zetec Cuppen, men han har taget flere klassesejre i årets løb, og måske kan han overrumle sine to rivaler i løbet.

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 16/09/12 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •