Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

El, hybrid og brændstof dyster mod hinanden

Oresund Rally 
08/09/12 

Oresund Rally sætter fremtidens biler på en hård prøve
Når FDMs direktør Thomas Møller Thomsen lørdag kl. 14 på FDM Sjællandsringen svinger startflaget for Oresund Rally for fortidens, nutidens og fremtidens biler, så er det lejligheden for elbiler, hybridbiler samt benzin- og dieselbiler til at bevise, hvor mange kilometer de kan vride ud af energien.
 


Thomas Møller Thomsen, FDM
(Foto: FDM)
"FDM følger med interesse den spændende udvikling indenfor alle nye bilteknologier, der sker i disse år. Både hvad angår elbiler, hybridbiler og brændstofoptimerede benzin- og dieselbiler," siger FDMs administrerende direktør Thomas Møller Thomsen. "Vi finder, at det er en god idé med et motorløb, hvor alle fremtidens forskellige biltyper kan dyste mod hinanden og bevise deres værd."

FDM er gået ind i Oresund Rally sammen med deres søsterorganisation i Sverige, Motormännens Riksförbund. Løbet er også sponsoreret af Bella Center.

I løbets del for fremtidens biler, Oresund Energy Rally, finder man elbilerne Mitsubishi iMiEV og Tesla Roadster Sport, hybridbilerne Opel Ampera og Toyota Yaris Hybrid, benzinbilerne Ford Focus EcoBoost 1.0 og KIA Rio 1,1 CRDI Motion samt dieselbilen BMW 320d Efficient Dynamics Edition. De køres alle af nogle af Sveriges og Danmarks bedste sportskørere. Blandt dem er rallykøreren Tim Svanholt samt banekøreren Martin Berner fra det royale team Cortina Racing, hvor også Hans Kongelige Højhed Prins Joachim kører.


Hvad laver en elbil på en racerbane? Ideen er dog god nok. Med 48 kilometer i timen i gennemsnit skal denne Mitsubishi iMiEV og andre deltagere i Oresund Rally bevise på bane og vej, hvor mange kilometer de kan vride ud af energien
(Foto: Michael Eisenberg)

I løbets klassiske del, Oresund Classic Rally, møder man en række af Europas bedste kørere. Belgierne Jose Lareppe og Joseph Lambert, der har vundet Monte-Carlorallyet to gange og senest i år, er favoritter i deres Opel Kadett GT/E fra 1977. Nordmanden Tore Fredriksen, der vandt Monte-Carloløbet i 2009, er codriver for Terje Nilssen i en Volvo Amazon fra 1968. Også topkørere fra Sverige og Danmark stiller til start.

Oresund Rally har også to turistklasser, og i den danske har tre fart-esser inden for rallysporten, Kenneth Madsen, Steen Andersen og Simon Larsen valgt at udfordre hinanden i en dyst på økonomisk kørsel i biler som Suzuki Swift Sport, BMW 116d og Opel Corsa CDTi.

For tilskuerne er der rig lejlighed til at vurdere bilerne, når de lørdag klokken 14 kører på FDM Sjællandsringen samt søndag kl. 13 på Sturup Raceway i Skåne, hvor løbet slutter.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 09/09/12 - Oresund Rally
  •  
     

    Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: