Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Årets største danske motorløb, Grand Prix'et, blev kørt på Jyllands-Ringen

Legend Car 
05/09/12 

men det var Frederik Nymarks jomfrutur
Selv om det var første gang Frederik "Frede" Nymark skulle køre på Jyllands-Ringen, var han opsat på at der skulle hentes en podieplacering med hjem; Det vil være helt fantastisk at stå på podiet over for alle tilskuerne der er til Grand Prix'et, sagde Frede inden løbet. Sådan gik det desværre ikke, selv om det var inden for rækkevidde.
 

Weekendens program bestod af træning, tidtagning og et løb lørdag samt to løb søndag, desuden blev der i sidste øjeblik mulighed for træning fredag eftermiddag. Efter fredagens træning kunne vi se at vores tider matchede de hurtigste i feltet, så med et par småændringer på raceren, var vi optimistiske forud for lørdagens tidtagning. Ligesom i de tidligere løb får kørerne points for placeringen i tidtagningen, nøjagtig som i løbet (25 point til nr. 1, 22p til nr. 2, 20p til nr. 3, 18p til nr. 4 osv.).


En forventningsfuld fan hepper på start nummer 48 - Frederik Nymark
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter lørdagens træning var den unge Nymark klar og motiveret til at køre en god tidtagning. Vi havde aftalt at Frederik skulle køre ud og finde et godt hul, med afstand til de andre kørere og så hamre en god tid af med det samme, da der var mørke skyer over Jyllands-Ringen. På fjerde omgang sætter Frederik andenhurtigste tid, kun 3 tiende dele efter Jason Watt og 5 tiendedele foran Kenneth Jensen. Jason Watt mærker presset og kører en fantom tid på 1:19,15, Frederik svarer igen med en tid på 1;19,79, men må sande at Jason er suveræn på Jyllands-Ringen. Frederik slutter tidtagningen på andenpladsen, foran sidste års mester Mikkel C. Johansen og den mesterskabsførende Kenneth Jensen.


Frederik gav den gas i tidtagningen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Bedst som man jubler over det gode resultat i tidtagningen, kommer realiteterne så tilbage til én! Nu skal Frederik jo starte helt bagerst i det 25 mand store felt, for man vender som sædvanlig hele feltet i første heat, så hurtigste mand starter bagerst og langsomste mand forrest (som i øvrigt var en kvindelig debutant).

De mørke skyer hang stadigvæk over Jyllands-Ringen, men nu var de blevet utætte, og Frederik skulle for anden gang i sin korte karriere køre løb i regnvejr. Setup'et på raceren blev ændret til wetrace, og så var det bare med at angribe fra start. Frederik får en god start fra sin startplads bagerst i feltet og holder sig fornuftigt udenfor ballade, der i dette vejr hurtigt kan ende med en afkørsel.


Frederik i kamp med Lasse Rolighed i Pers Kemi bilen.
(Foto: Motorsporten.dk)

På anden omgang er han allerede gennem halvdelen af feltet, han fortsætter og kæmper på sjette omgang med Lasse Rolighed om tredjepladsen, som han erobrer, men så sker det der ikke må ske. Efter en safetycar periode var Frederik for hurtig til at overhale en konkurrent (man skal forbi start/mål før man må overhale efter en saftetycar periode) og fik dermed en Stop and Go straf, desværre overså han skiltet på grund af regn og dug på forruden, hvilket betød udelukkelse fra heatet. Det betød tab af gode points men også at Frederik skulle starte langt nede i feltet til heat 2 om søndagen!

Efter en god nattesøvn og lidt coaching af en tydelig skuffet Frederik Nymark, var det tid til at se fremad. Løb 2 startede søndag kl. 12.00 med Frede holdende på en fjortendeplads, igen på våd bane, men med udsigt til optørring. Vi ændrede setup til halvt våd/ halvt tør, og det så ud til at virke i starten af løbet. På sjette omgang var Frederik avanceret til en syvendeplads, men så kom regnen igen, og det var tydeligt at Frede måtte kæmpe med at holde raceren på det sorte asfalt. Frederik sluttede på en fornuftig 7. plads.


Unge Nymark må kæmpe i det våde vejr.
(Foto: Motorsporten.dk)

Weekendens sidste løb blev kørt søndag eftermiddag, og banen var nu tørret op, så det var helt sikkert at lave et tørvejrs setup på raceren. Men med de manglende points fra heat 1. skulle Frederik igen starte midt i feltet fra en tiendeplads. Frederik kom godt fra start og fik et par pladser, men så blev han holdt op af en anden kører, der viste at en Legend Car kan blive lige så stor og bred som en Camaro Cup racer. Godt halvvejs gennem løbet fandt Frederik en vej forbi Tommy Laugesen, og lagde hurtigt afstand, samtidig med at han hentede ind på de forreste. De sidste 3 omgange kæmpede han med Ole Madsen og Kenneth Jensen om tredjepladsen, men der er ingen der forærer noget væk på de sidste omgange, specielt ikke til Grand Prix'et på Jyllands-Ringen. Frederik slutter på en femteplads, med gode points til mesterskabet.


Frederik Nymark bag ved Ole Madsen som altid laver spas før et heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det blev en uheldig weekend med god fart. Frederik har bevist at han kan køre en god tidtagning, han satte tredjehurtigste tid i regnvejr og han har vist at han også er hurtig på nye baner!

Vi vil gerne takke vore sponsorer for opbakningen og besøget på Jyllands-Ringen, vi håber vi ses til sæsonens finaleløb på Ring Djursland den 16. september.

Nymark Racing


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - Legend Car - DM
  •