Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen og Freddy Pedersen scorede hattrick

DM Rally 
04/09/12 

i årets Peugeot Rally
Christian Jensen og Freddy Pedersen kom et skridt tættere på Danmarksmesterskabet i rally i den hårde 4WD-gruppe. Det skete, da makkerparret fra Ans og Bjerringbro vandt årets Peugeot Rally og dermed kunne notere sig et hattrick af sejre i årets DM-serie i rally.
 

”Tre på stribe, det er noget af det, jeg er blevet den helt store tilhænger af,” siger en jublende glad Christian Jensen. ”Det var et løb, hvor tingene bare kørte, som de skulle.”

”Der har ikke været et eneste problem. Bilen har bare kørt, og vi har haft ro i bilen og har ikke skullet satse det helt vilde. Jeg tror, at vi skabte grundlaget fra morgenstunden, hvor vi var hurtigst på fire af de fem første prøver.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen scorede hattrick i årets Peugeot Rally

I første halvdel af Peugeot Rally var det fra egne rækker, at Christian Jensen og Freddy Pedersen fik modstand. Det lykkedes nemlig Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Egtved at vinde to hastighedsprøver.

”Vi havde ikke givet os fuldt ud, så der var ingen grund til at satse overfor ham, for vi følte helt klar, at vi havde styr på Esben,” siger Christian Jensen. Mod slutningen af løbet var der også andre hold, som kom forbi på de enkelte hastighedsprøver.

”Vi vidste på forhånd, at vi på de to lange hastighedsprøver ikke kunne følge med, og til sidst var der heller ingen grund til at satse, for vi skulle jo bare i mål. Og det lykkedes helt efter planen, så vi er rigtigt glade.”

Peugeot Sport Dealer Team DK’s aktuelle styrke blev virkelig understreget af den indsats, Esben Hegelund og Karsten Isaksen leverede i Peugeot Rally. Imidlertid satte de kostbar tid til på løbets ottende hastighedsprøve, hvilket kostede dem andenpladsen.

”Den fejl, vi begår på prøve 8, var 100 % min egen fejl,” indrømmer Esben Hegelund. ”Vi startede ud mod første sving, og egentlig mente jeg, at vi godt kunne køre fuld fart, men jeg havde ikke tænkt på, at mine dæk var blevet kolde, mens vi ventede. Jeg tabte bagenden, vi røg af vejen og så gik bilen i stå. Og det er svært at starte en varm racermotor igen, og jeg tror, at der gik ti sekunder, inden vi fik gang i motoren.”


Esben Hegelund og Karsten Isaksen

Men i gang kom Esben Hegelund og Karsten Isaksen, og efter at have checket, at det var sikkert at fortsætte blev der atter givet gas.

”Vi kom i mål på prøven, og vores serviceteam gjorde et fantastisk stykke arbejde. Havde vi ikke haft dem, så var vi ikke kommet videre. På rekordtid fik de bilen lappet sammen. Vi troede egentlig ikke, at vi kom ret meget videre, for bilen var noget miserabel,” siger Esben Hegelund. ”På de to sidste prøver blev vi enige om, at vi vaskede tavlen ren og kørte max attack, det synes jeg også, at vi gjorde, men vi manglede et sekund.”

I mål sluttede Esben Hegelund og Karsten Isaksen nemlig på fjerdepladsen, hvor de blot var fire og syv tiendedele fra holdene på henholdsvis tredje- og andenpladsen, hvilket understregede holdets hurtighed på løbets ni øvrige hastighedsprøver.

En fjerdeplads blev det også til for Peugeot Sport Dealer Team DK’s tredje mandskab, Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith. Den placering opnåede Peugeot RCZ-holdet fra Holmegaard og Store Heddinge i Tunet National.

”Vi har taget et stort skridt fremad med dette resultat, men jeg tror, at det bliver sværere at tage det næste skridt og finde mere tid,” siger Kjeld Seidler.


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith

”Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg lurepasset lidt i dag, for jeg troede ikke, at de andre kunne blive ved med at køre i det tempo, de lagde ud med at køre fra morgenstunden. Men respekt for dem, for de gjorde det. Det er gået fint, der har ikke været nogen tekniske problemer overhovedet. Alt har virket.”

Resultatet i Peugeot Rally betyder, at Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith er på en delt tredjeplads i kampen om Danmarksmesterskabet i Tunet National inden næste løb, der køres i Roskilde.

”Vi skal prøve at finde nogle sekunder – i hvert fald et sekund pr. kilometer, og den opgave tror jeg bliver hård,” siger Kjeld Seidler. ”Men dette løb er gået perfekt. Vi har ikke lavet en eneste ridse.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Karsten Isaksen
  • Kjeld Seidler
  • Marc Troels-Smith
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Ringkøbing
  • 01/09/12 - Ringkøbing - DM Rally
  •