Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Christian Jensen/Freddy Pedersen scorede hattrick

DM Rally 
03/09/12 

Tæt kamp blandt forfølgerne i lørdagens Peugeot Rally i Vestjylland
Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, blev lørdag eftermiddag i Ringkøbing kåret som vindere af årets Peugeot Rally, der er fjerde afdeling af Mekonomen Rally Championship - det danske mesterskab i rally.
 

Det var tredje sejr i træk for duoen, og mandskabet i den blå og hvide Peugeot 207 Super 2000 formåede derfor at udbygge deres føring i kampen om DM-titlen i 4WD.

Fra morgenstunden var det deres teamkammerater Esben Hegelund/Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, som udfordrede de senere vindere.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen vandt to hastighedsprøver, men satte så tid til ved en afkørsel på den ottende af de ti hastighedsprøver
(Foto: Johnny Pedersen)

Esben Hegelund/Karsten Isaksen formåede at vinde to af de seks første hastighedsprøver i løbet, så de med fire hastighedsprøver igen blot var 6,1 sekunder efter. Men på den ottende af de i alt ti hastighedsprøver havde holdet en afkørsel, som kostede dem så meget tid, at de rykkede ned på tredjepladsen og i stedet måtte kæmpe ekstra hårdt for at komme i top 3. Oprindeligt havde de ikke haft problemer med at holde såvel Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Daugård, som de forsvarende Danmarksmestre Brian Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Rødding, bag sig, men Peugeot Rally fik fornået spænding i sin afsluttende fase.

Her indgik der nemlig to hastighedsprøver på hver over 25 kilometers længde, hvor rallybilerne virkelig fik mulighed for at strække ben. Denne mulighed benyttede kørerne i de ikke-tunede biler med turboladere og firhjulstræk til at tage prøvesejrene. Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby, var hurtigst på såvel første som anden gennemkørsel, men også Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, satte tider, der var så gode, at de kom frem på den generelle andenplads. Men det holdt hårdt. Holdene fra nummer 2 til nummer 5 sluttede således indenfor bare 1,8 sekunder!


Christian Jensen og Freddy Pedersen tog deres tredje sejr ved Peugeot Rally, der lørdag blev kørt i Vestjylland
(Foto: Johnny Pedersen)

Med sejren udbyggede Christian Jensen/Freddy Pedersen deres forspring i kampen om Danmarksmesterskabet i 4WD, hvor næste afdeling er Tegee-Dan Rally, der køres den 6. oktober med base i Roskilde.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Karsten Isaksen
  • Ringkøbing
  • 01/09/12 - Ringkøbing - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS