Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

TVA-Racing - Dagbog fra Grand Prix'et

Special Saloon 
03/09/12 

Efter en fortrøstningsfuld weekend på Padborg Park drog vi afsted til Danmarks største årlige motorsports weekend – Grand Prix'et på Jyllandsringen.
 

Fredag: i løbet af formiddagen var det meste af teamet samlet – de sidste mekanikere og hjælpere dukkede op i løbet af eftermiddagen. Himlen var ikke i det venlige hjørne, og vejrguderne sørgede da også for, at banen var rimelig fugtig til træningen sidst på fredagen. Selv forhjulstrækkerne i teamet mener at race skal køres i tørvejr, selv om Kiil egentlig traditionelt altid har klaret sig glimrende i regnvejr. Det blev da heller ikke de skarpe tider, der blev leveret, men med vejrudsigten for weekenden, var det godt nok lige at få det prøvet af.

Lørdag formiddag: Tørvejr – på med slicks til tidtagningen – gennemsnitlig tilfredsstillende: Nille fandt ikke rigtig bid i banen og kom kun ned på lidt skuffende 1.19, Kiil tog en tilfredsstillende tid i 1.15. Vejby overgik sig selv, og viste at hans nye motorstyring gør sit arbejde: 1.13,2 nok til pole i gr.2, og samtidig personlig rekord. Nyt mål blev sat: tid under 1.13, hvortil Vejby lovede: ”hvis vi får tørvejr søndag, så kommer vi derned”

Heat 1 blev desværre afviklet i regnvejr, hvilket ikke er vor stærkeste side. Vejby kunne ikke holde ”Honda/Corsa'en” bag sig, og selv om han sluttede som 7'er generelt rakte omgangstiden kun til en 14'ende plads på startgridden til heat 2 søndag. Bedre gik det ikke for Nille, der aldrig fandt grebet, kun Kiil fandt noget fart,- efter en mat start kom han op i fart og kom forbi blandt andet Anders Christensen, hvorefter han kunne se bagenden af Vejby, så blev der satset lidt ekstra, blot for at bremse sig selv ud i sandkassen for enden af langsiden, men dog så sent i heatet, at der er lidt point til kontoen, men en 3'er havde unægtelig været lidt sjovere.


Kiil fik sand med ud til en lille sandkasse
(Foto: Henning, TVA-Racing)

Vi beder til vejrguderne om tørvejr før vi skal ud til heat 2 i morgen, og gerne så tidligt, at banen kan nå at tørre op! Søndag: Bliver det til slicks eller regnvejrsdæk? Kiil, der havde fået blæst og skyllet sand ud af seat'en, ville ikke satse for hårdt, så det blev regnvejrsdæk, det samme mente Nille. Vejbys mekanikere mente, at hvis vi skulle vinde, så skulle det være slicks, og da solen brændte umiddelbart før heatet og der var tørvejr blev det til slicks. - Det vi sætter til i starten, skal vi nok hente i løbet af heatet.

Allerede i starten gik det galt for Kiil og Nille – Kiil kunne dog komme i gang, og indledte forfølgelsen, Nille var dog så beskadiget, at han ikke kom videre. Vejby kunne slet ikke finde bidet på slicks – solen havde da også fundet en sky at gemme sig under – og da Vejby havde fundet sig en vej uden om Beetlen i hesteskoen mistede boblen grebet og stod på tværs foran Vejby,- så kom de ikke længere. Så var der kun Kiil tilbage til at forsvare TVA-racings gule farver, og med en tabt start er en treer okay.


Efter møde med en beetle
(Foto: Henning, TVA-Racing)

Tilbage i paddocken kunne vi konstaterer at Nille og Vejby nok var færdige med GP Danmark 2012, men nu er Vejby ikke sådan at kue, for hvis nu man gjorde sådan og sådan, så kunne det jo være !!!??? - Teamet gik på med krum hals, og det lykkedes faktisk at få den klar til heat 3 – ikke køn, men samlet og faktisk en hurtig sporring blev det også til.

Nille kunne ikke nå deadlinen, så den kom ikke ud at køre, skaden var faktisk så omfattende, at det er tvivlsomt, om han bliver færdig til finalen på Djursland. Kiil kom til at døje med koblingen, så han kunne heller ikke holde speeden, men sluttede alligevel på en hæderlig 4. plads i klassen.

Vejby var derimod i topform – på trods af en tvivlsom sporring og en interimistisk reparation kørte han sit livs løb, og fik vist, at Jyllandsringen er hans favoritbane. Fra at starte bagerst i feltet, nåede han at sætte hurtigst omgangstid i klasse 2, og nåede næsten op bag Opel Honda, før en hurtigere bagfra kommende Corvette prikkede til ham, hvilket sendte Vejby i sandkassen - !!!???!!!

Det var i sandhed ikke team TVA's Grand Prix.

Pokal overrækkelse i SSC: selv om der har været travlt i TVA teltet, havde den lille lommeregner været i brug, og der kunne vist være en lille pokal til Kiil? Jo der var regnet rigtig – Martin Kiil havde omsider og på trods fået en velfortjent pokal.

Figtherpokalen var også dukket op, og blev delt ud for første gang i sæsonen, og den blev tildelt hele team TVA-racing. En hæder vi er lidt stolte af i teamet, selv om det ikke det der er arbejdet for, så er det rart med lidt anerkendelse, når alt andet mislykkedes.


Det stolte team
(Foto: Henning, TVA-Racing)

Vi ses på Djursland, hvor - hvis alt går op i en højere enhed – vi går efter 1. pladsen i gruppen – vi skal bare have det held, vi har manglet i sæsonen hidtil, så skal det nok lykkedes.

TVA-Racing
Henning


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her