Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK MOTORSPORT varmede op før langdistancefinale

Danish Endurance
Championship 

31/08/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipMartin Vedel Mortensen og Thomas Wulff var til start i GP Danmark
På lørdag skal DK MOTORSPORT’s to Renault Clioer for sidste gang i denne sæson i kamp om point og pokaler i Danish Endurance Championship. Det sker ved klassens finaleløb på FDM Jyllandsringen, men allerede i den forgangne weekend varmede to af holdets langdistancekørere op på selvsamme bane ved det årlige Grand Prix.
 

Thomas Wulff med deltagelse i både Peugeot Spider Cuppen og Legend Car Cuppen, og Martin Vedel Mortensen i Special Saloon Car-klassen. For sidstnævnte kører blev det en stor succes.

”Jeg fik tre klassesejre i tre løb, og så kom jeg tillige igennem uden nogen form for buler, så det var rigtig godt,” siger Martin Vedel Mortensen, der kørte teamets sølvgrå Opel Corsa. For en gangs skyld måtte køreren fra DK MOTORSPORT dog kæmpe ekstra for et par af klassesejrene.


Martin Vedel Mortensen scorede atter tre klassesejre.

”Den bedste omgangstid, som man sætter i et heat, giver startplaceringen til det næste heat, og det havde jeg ikke helt fokus på denne her gang,” indrømmer han. ”Så et par gange kom jeg til at starte bag nogle af de andre fra min klasse, og så skulle jeg bruge nogle omgange på at køre mig op og kæmpe mig forbi dem. Jeg formåede ikke bare at udbygge føringen i min klasse. Jeg fik også halet ind på etteren i det generelle mesterskab, og hvis jeg havde haft mere fokus på det med omgangstiderne, så havde jeg været endnu tættere på."

”Jeg fik kørt mange omgange, og selv om det naturligvis bliver i en anden bil, vi skal køre langdistanceløbet i, så skal det nok gå. Thomas kørte jo også, så nu er der to tredjedele af besætningen, som har kørt.”

Den sidste tredjedel af besætningen i DK MOTORSPORT’s hvide Renault Clio-racer er Jan Seerup, og han er klar over strategien til det kommende firetimers løb.

”Det er bare pedalen i bund og så komme derudaf,” siger han. ”Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at få en god placering i slutstillingen, så gælder det om at komme øverst på podiet. Det bliver nok svært, men vi vil kæmpe alt det, vi kan.”

”Det har været en udmærket sæson. Vi har 80 point, og holdene lige foran os har 82, 83 og 87. Optimistisk set kan vi nå en andenplads, men det er nok mere realistisk med en tredjeplads sammenlagt. Men det bliver svært!”

Mens trioen Martin Vedel Mortensen, Thomas Wulff og Jan Seerup altså stadig er med i medaljekampen, så betød nulscoren i årets tredje DEC-løb, at Peter Obel, Lars Højris og Henrik Stjerne ikke skal tænke i mesterskabstanker, men udelukkende gå efter det bedst mulige resultat.

”Det er bare et spørgsmål om at køre. Vi kan køre efter en podieplacering i løbet. Det gør vi hver gang, men i mesterskabet kan vi ikke nå noget,” siger Peter Obel. ”Men jeg tror, at det bliver lige så hårdt som altid.”

”Det var imponerende, at vi sidste gang kunne slutte tre biler indenfor 27 sekunder efter fire timers løb, og jeg er overbevist om, at det også bliver close race denne her gang.”


DK MOTORSPORT skal give fuld gas i finalen.

Mens Peter Obel og Lars Højris har kørt mange løb og endnu flere omgange på FDM Jyllandsringen, så er banen helt ny for Henrik Stjerne. I hvert fald som kører.

”Jeg har været der som tilskuer, så det bliver en kold tyrker,” siger Henrik Stjerne, ”men mon ikke det går? Det er trods alt den samme bil, jeg skal køre i.”

”Jeg synes selv, at jeg ved, hvordan bilen kører. Selvfølgelig skal jeg lære banen at kende og finde ud af, hvor stærkt jeg kan køre i de forskellige sving, og det må jeg så bruge træningen til. Jeg kommer nok ikke til at sætte vores kvalifikationstid denne her gang. Vi skal igennem løbet med skindet på næsen og en hel bil, for uheld skal vi ikke have flere af.”

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - Special Saloon
  • 01/09/12 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship - DM
  •