Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Uforudsigelig kamp venter i Tunet National

DM Rally 
30/08/12 

Klassen for de specielle rallybiler har ingen forhåndsfavorit før Peugeot Rally
Kikker man på mesterskabstabellen i Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally – vil man se, at Benny Pedersen/Ditte Kammersgaard, Gørding/Kolding, har et meget solidt forspring i Tunet National.
 

Forud for weekendens Peugeot Rally i Vestjylland har mandskabet i den sorte og røde Peugeot 308 scoret 60 point, mens deres nærmeste rivaler i tabellen – Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Gørlev/Ringsted, og Kjeld Seidler/Marc Troels-Smith, Holmegaard/Store Heddinge – har 36.


Benny Pedersen/Ditte Kammersgaard fører Tunet National før weekendens Peugeot Rally
(Foto: Johnny Pedersen)

Men det er ikke ensbetydende med, at spændingen har forladt Tunet National. Snarere tværtimod.

”Man er bare nødt til at komme i mål for at vinde,” lyder det fra den mesterskabsførende Benny Pedersen.

”Kampen er egentlig stor i klassen, når først vi gennemfører alle sammen, men desværre er det sådan, at den der ikke har haft problemer, er klart i spidsen,” konstaterer Kim Madsen, Sorø. Han blev før sæsonstart af mange betegnet som forhåndsfavorit til at tage Danmarksmesterskabet, men aktuelt er han og makkeren Kasper Sørensen, Sorø, på fjerdepladsen med en pointscore, der er halvt så stor som Benny Pedersens.

”Jeg kunne godt tænke mig at få lavet et godt resultat nu og vise, at vi godt kan være med, hvis ellers bare materiellet ville holde,” fortsætter Kim Madsen, der tidligere på måneden vandt sin første sejr i et rallysprint efter et helt problemfrit løb.


Kenneth Madsen/Henrik Dernoff lagde ud med at føre gruppen, men ligger nu på en delt andenplads
(Foto: Johnny Pedersen)

For Kenneth Madsen/Henrik Dernoff har situationen været anderledes. De lagde ud med en sejr og en DM-føring i første afdeling, men også de har siden haft et løb uden point på scoringstavlen. ”Vi kører med samme stil, som vi plejer at gøre, nemlig fuld gas fra start,” slår Kenneth Madsen fast. ”Vi har to konkurrenter, som vi ligger og kæmper mod, og vi vil prøve at se, om ikke vi kan slå dem igen.”

Men hvad er årsagen til denne uforudsigelighed i netop Tunet National?

”Mange af bilerne har vi jo selv opfundet eller udviklet. Der er ikke en fabrik bag os, som har testet materiellet flere tusinde kilometer, så alt kan ske,” lyder vurderingen fra Benny Pedersen.

”Det forrige DM-rally viste, at der ikke er plads til fejl, når marginalerne er så små. På et tidspunkt lå vi tre forreste hold i gruppen indenfor 11 sekunder, og vi endte med at vinde med fire tiendedele foran Kim og Kasper.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Ringkøbing
 • 01/09/12 - Ringkøbing - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS