Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Lang lørdag på FDM Jyllandsringen

Danish Endurance
Championship 

30/08/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipPå lørdag skal der kæmpes over fire timer på Danmarks længste racerbane
Lørdagens løb på FDM Jyllandsringen bliver anderledes end de andre løb, der i år køres på banen. Godt nok bærer arrangementet på den første weekend af september titlen Historisk Weekend, men lørdag eftermiddag er helliget langdistanceløb og finalen i Danish Endurance Championship.
 

Over fire timer skal et felt af godt tyve biler kæmpe om at tilbagelægge flest omgange på racerbanen ved Silkeborg, og hvis vejret arter sig fra den gode side, og der ikke sker uheld, som kræver indsættelse af safety car, så vil de hurtigste biler være i stand til at komme meget tæt på de magiske 200 omgange.


Jacob Kristensen og Jan Engelbrecht (forrest) ligger til at tage DEC-titlen i division 2, mens Ferrarien med Mads Rasmussen er favorit til løbssejren på FDM Jyllandsringen

I ingen af de fire divisioner, Danish Endurance Championship er udskrevet i, er der kåret nogen mester på forhånd, og meget tyder på, at det først bliver i løbets afsluttende minutter, at medaljerne bliver fordelt.

Det gælder ikke mindst i divisionen for de identiske Renault Clio-racere, hvor man året igennem har oplevet flere meget tætte opgør. Ved årets løb på Ring Djursland var der således mindre end tre sekunder mellem etteren og toeren, mens tre mandskaber sluttede indenfor 27 sekunder efter fire timers kørsel ved den seneste DEC-afdeling. Favoritter til titlen er Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht, Selling/Virum, som dog ikke kan tillade at slappe for meget af, da guldet kan glide dem af hænde, hvis de får uheld.

Intet mindre end tre kørerduoer har nemlig mulighed for at passere dem. Det er Martin Gøtsche/Martin Sally, Herlev/Hjortshøj, Søren Mosebo/Anders Majgaard, Vanløse/Søbrg, og Jan Seerup/Thomas Wulff, Greve/Dragør. Her har makkerparrene Martin Gøtsche/Martin Sally og Søren Mosebo/Anders Majgaard tidligere i år vist sig i stand til at tage løbssejren i divisionen, og det skal der til, hvis de skal have titlen.

Det bliver dog næppe Renault Clioerne, som kommer til at køre længst på FDM Jyllandsringen. Den ære vil med garanti gå til et af holdene i division 4, hvor de mest effektfulde biler findes. Her er den Ferrari 458 Challenge, som Mads Rasmussen sidder i, absolut favorit, da bilen har vundet de to seneste DEC-afdelinger generelt, mens Michael Klostermann/Mikkel C. Johansen/Kim Holmgaard, Gørløse/Slagelse/Aalborg, helt klart også vil komme til at spille en hovedrolle. Aston Martin-trioen fører nemlig den store division.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 01/09/12 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship - DM
  •