Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Regnvejr og store udfordringer på Jyllandsringen

Legend Car 
29/08/12 

Årets største motorsportsbegivendhed er netop blev afviklet på FDM Jyllandsringen, og for den lokale motorsportskører Erland Salberg blev det en lærerig og begivenhedsrig weekend.
 

Grand Prix Danmark blev en oplevelse med blandede følelser for Erland Salberg, Jyllinge, der støttes af Roskilde Racing Center, Trio Biler, NordGlass og Toms.

Lørdagen bød på silende regn, og det betød, at Erland for første gang skulle prøve kræfter med sin Legend Car under disse meget udfordrende betingelser.

Det blev derfor lidt af en prøvelse at finde den rigtige opsætning på bilen, så erfaringen fra gokart kunne forhåbentligt hjælpe med at få bilen sat rigtig op.

Erland skulle efter træning og kvalifikationen starte på en 7 plads. Det skulle hurtigt vise sig, at opsætningen af bilen ikke var optimal, og det betød derfor også flere forbikørsler, og da 1. heat var omme måtte Erland konstatere at en 7. plads var omsat til en dyr 17. plads.

I søndagens 1. løb, der startede i fuld sol og endte i styrtregn, havde Erland bedre held med opsætningen af bilen og fik mere greb i asfalten.

Dette betød at han i finaleheatet skulle starte på en 20. plads, da feltet bytter placeringer i forhold til tidligere placeringer. Med de blandede følelser og forsøg på at sætte bilen rigtigt op, var Erland lidt spændt på, hvad det kunne blive til. Målet var en placering i midten af det store felt på 25 biler og de meget erfarne kørere.

Erland fortæller: "Jeg troede at min tid fra gokart kom mig til gode i den silende regn om lørdagen, men det måtte jeg sande ikke var tilfældet.

Det gik dog bedre om søndagen og til finaleheatet får jeg lavet en rimelig god start og avancerede nogle placeringer.

I løbet af omgangene får jeg yderligere lavet nogle overhalinger, og er på et tidspunkt oppe som 10ér efter en hård dyst med Willy Jørgensen, hvor vi virkelig havde en "dog-fight" på en god og sportslig måde, og vi bytter placering flere gange i løbet af de næste omgange.

På sidste omgang er Willy foran mig, men jeg kommer bedre ud på langsiden og ser muligheden for at tage ham i nedbremsningen for enden af langsiden, men han er en erfaren herre og "lukker døren" meget fair, og jeg må trække mig for ikke at køre ind i ham.

Men hvad jeg ikke havde set i spejlene var, at Jason Watt kom "flyvende" på indersiden, og lige det, er Jason verdensmester til. Det lærer vi andre måske så en dag! Jeg havde intet andet valg end at trække ud i svinget, og det betød desværre også, at jeg ikke kunne holde bilen på asfalten og måtte en tur i "sandkassen". Næste gang lukker jeg måske havelågen lidt mere, og så er det mig der bliver på asfalten, siger Erland med et smil. "

Følg Legend Car Cup 2012 og Erland på TV2 Sporten.

Næste arrangement Erland deltager i, er den 9. september til "Drivers Event" i samarbejde med FDM Sjællandsringen.

Erland Salberg


Læs mere om:
  • Erland Salberg
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - Legend Car - DM
  •