Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Overraskende godt Grand Prix for Michael Carlsen

Special Saloon 
29/08/12 

For første og eneste gang i denne sæson kørte Michael Carlsen i forgangne weekend race på en dansk racerbane. Det skete i den Peugeot RCZ, han i år deltager med i udvalgte franske løb. I udlandet kører alle deltagerne i identiske biler, men til Grand Prixet befandt fynboen sig i et felt af Special Saloon Cars, hvor mange af konkurrenterne sad bag rattet af biler med det dobbelte antal hestekræfter. Han havde derfor ikke forventet at komme hjem med en pokal for en generel tredjeplads, men den gjorde han.
 

”Hvis man havde sagt til mig inden løbet, at jeg ville blive nummer tre i et løb, så havde jeg ikke troet på det,” siger Michael Carlsen. En medvirkende forklaring til tredjepladsen i et felt bestående af 21 biler var det regnvejr, som prægede ikke bare flere af løbene på FDM Jyllandsringen, men også den indledende træning, hvor han for første gang skulle køre i sin Peugeot RCZ på banen.

”Da jeg kom ind efter den første træning og fik at vide, at jeg var næst-hurtigst af alle, troede jeg, at det var løgn,” siger han. ”Det første løb var vådt, og der blev jeg treer, og var det blevet ved med at regne i det andet heat, så kunne jeg godt have holdt den position. Men det tørrede op og så kom problemerne.”

”På forhånd havde jeg sagt til mig selv, at det ville være fint at blive blandt de ti bedste, men jeg blev nummer 3, 7 og 8 i de tre løb, og der var ikke rigtigt nogen af de standardbaserede biler foran os, så det var rigtigt fint.”


Michael Carlsen kæmpede mod heftigere biler og slog de fleste af dem

Michael Carlsen var i Special Saloon Car-klassen oppe imod dels Porscher og BMW’er med godt det dobbelte antal hestekræfter, dels et par prototyper, der er specialbyggede til motorsport.

”Jeg kunne godt have håbet på, at jeg kunne have kørt lidt stærkere, men 250 hestekræfter rækker jo ikke i forhold til det, de andre kører med,” siger Michael Carlsen. ”Den var klart hurtigere i svingene end mange andre konkurrenter, for den styrer godt, men jeg manglede jo noget, når jeg kørte ligeud.”

Udover at komme på podiet fik racerkøreren fra Vissenbjerg også lejlighed til at prøve noget andet, han ikke har oplevet i år.

”Jeg har ikke før prøvet at køre i regnvejr med bilen, men RCZ’eren viste, at den også godt kunne gøre det,” siger han. ”Bilen opfører sig meget neutralt, men den er svær at dosere med bagenden. Når bagenden slipper, så slipper den, men det gør den også i tørvejr. Man skal virkelig være over den. Men jeg er fuldt ud tilfreds med min weekend.”

Næste gang Michael Carlsen skal i aktion, bliver i den sidste weekend af september, hvor han skal køre på den legendariske Le Mans-bane.

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her