Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Christian Jensen & co. går efter maksimumpoint

DM Rally 
29/08/12 

Da første halvdel af sæsonen på den danske rallyscene var overstået, havde Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro bragt sig på en meget sikker førsteplads i kampen om Danmarksmesterskabet for de firehjulstrukne biler. I weekenden starter forsvaret af denne førsteplads.
 

Det sker, når Peugeot Sport Dealer Team DK stiller til start i Peugeot Rally, der køres i Vestjylland med Ringkøbing som base.

”Selv om vi er foran i DM-tabellen, så er kampen om DM ikke afgjort, før det sidste løb er kørt i november på Bornholm. Jeg har lært, at man ikke skal køre og slappe af, for så indhenter konkurrenterne dig bare, så vi tager til Ringkøbing for at tage maksimumpoint,” siger Christian Jensen.


Christian Jensen og Freddy Pedersen

Danmarksmesteren fra 2009 har en gang tidligere kæmpet om DM-point i området, men det ligger mange år tilbage, og erfaringen fra dengang kan ikke bruges til noget. Til gengæld har han kørt årets hastighedsprøver igennem med Freddy Pedersen.

”Det tegner ikke til at være nogle prøver, som ligger bedre til den ene eller den anden type kører,” vurderer Christian Jensen. ”Rent teknisk er de ikke de sværeste, men vi forbereder os naturligvis så godt som muligt, sådan som vi gør hver gang.”

”De tre andre Peugeot-kørere frygter jeg egentlig lige meget. Vi har i teamet selv en outsider i Esben, og får han det til at køre, så er han hurtig. Brian Madsen er hurtig, og rammer Ib Kragh dagen, er han også hurtig. Det er de alle tre. Jeg vil ikke pege på nogen specifik af dem.”

Esben Hegelund fra Hadsten, der sammen med Karsten Isaksen fra Egtved kører i teamets anden Peugeot 207 Super 2000, håber på succes i Ringkøbing.

”Vi har fået mere og mere fart i bilen. Vi har været ramt af uheld, men vi krydser fingrene for, at vi er ovre det, så vi kan få succes i Ringkøbing, for vi er ved at være tæt på de andre nu,” siger Esben Hegelund. Ved forrige DM-rally på Sjælland kunne han for første gang i karrieren notere sig for en prøvesejr, og det er en oplevelse, som han gerne vil gentage i det vestjyske, så han kan komme på podiet.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen

”For mit vedkommende drejer det om at få nogle flere kilometer i bilen for at kunne gøre det, for jeg har ikke den samme erfaring. Man skal tro på, at bilen kan det, den kan, for at man kan komme i top 3. Man kan simpelthen mærke, når den er der med bilen, og når du har den fornemmelse, så ved du, at du kan gøre det godt.”

Peugeot Sport Dealer Team DK’s line-up ved Peugeot Rally fuldendes af duoen Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra henholdsvis Holmegaard og St. Heddinge. De ligger på en delt andenplads i Tunet National.

”Vi har endnu ikke kørt prøverne igennem, men ud fra de informationer, som vi har fået, virker det til at være en type prøver, hvor man skal give gas fra start. Det er nogle prøver, hvor nedbremsninger og svinghastighederne skal sidde lige i skabet,” siger Kjeld Seidler. ”Der er ikke tvivl om, at topfarten på RCZ’en bliver testet denne gang.”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith
(Foto: Claus Kenberg)

Ved det sidste DM-løb blev det til en fjerdeplads i Tunet National, og det er et niveau, som mandskabet i den flotte Peugeot RCZ har ambitioner om at forbedre.

”Vi vil satse på at komme i top 3 i Tunet National, men det kan også være svært nok med den konkurrence, vi har, men samtidig er vi også ved at nå det punkt på sæsonen, hvor det kan være nødvendigt at begynde at tænke taktisk,” siger Kjeld Seidler.

Udover sine tre biler i feltet vil Peugeot Sport Dealer Team DK også sætte sit præg på Peugeot Rally på en række andre råder. Udenfor prøverne vil teamet også være rigtigt præsenteret, da man indsætter flere VIP-busser med gæster og sponsorer, der skal heppe på teamet, hvor teamchefen selv i øvrigt også trækker i arbejdstøjet. Det sker fredag aften, hvor der køres rallyshow i Ringkøbing, og her vil han bag rattet af sin Peugeot RCZ give gæster highspeed-ture rundt på industriprøven.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Freddy Pedersen
 • Karsten Isaksen
 • Kjeld Seidler
 • Marc Troels-Smith
 • Ringkøbing
 • 01/09/12 - Ringkøbing - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS