Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Mikkel C. Johansen vandt ved Grand Prix’et på Jyllandsringen

Legends Cup 
28/08/12 

"Ku' du ikke tænke dig at komme ud at køre racerløb?" En opringning med det spørgsmål er der nok mange, som kunne tænke sig at få - og Mikkel C. Johansen fra Slagelse betænkte sig da heller ikke i mange sekunder: "Jo tak, jeg er klar!" Og så var sigtet rettet mod Jyllandsringen.
 

Manden bag opringningen hed Henrik Kusk og han havde et mål med sin opringning. "I vores firma, Hans Følsgaard A/S, har vi i flere år haft kundearrangementer på Jyllandsringen. Det har altid været en stor oplevelse for vores gæster, og da jeg havde hørt, at Mikkel var en god kører, bestemte vi os for at prøve at lave noget sammen med ham i år," fortæller Henrik Kusk om baggrunden for at Mikkel C. Johansen kom til start i Jyllandsringens Grand Prix.


Henrik Kusk fra Hans Følsgaard A/S og Mikkel C. Johansen.
(Foto: Racing-Promotion)

Mikkel kører i denne sæson langdistanceløb i en Aston Martin Vantage, men netop til Grand Prix'et blev der ikke afviklet løb af denne type. Derfor kunne man i stedet finde ham på startlisten i Legend Cuppen. En løbsserie, som har ry for at levere noget af det mest intense og underholdende motorløb i Danmark - og samtidig en serien, hvor konkurrence er uhyre tæt og hård. Men det kunne ikke komme bag på Mikkel C. Johansen. Hele sidste sæson var han fast deltager i Legend Cup og han kunne slutte 2011 af med at blive kronet som Danmarksmester.

Tekniske problemer under lørdagens træning betød dog, at Mikkels tilbagevenden til Legend bilerne ikke kom helt så godt i gang som håbet. Men da halvdelen af tidtagningen var afviklet, lykkedes det for mekanikkerne at få bilen klar og med 8 minutter tilbage af tidtagningen, lykkedes det Mikkel at køre sig til 3. bedste tid i det 25 biler store felt. Dette resultat giver en startplacering som nummer 22, da man i Legend-Cup ”vender feltet om” til heat 1, således at de hurtigste starter bagerst.


Den ”skrig-grønne” var også dekoreret, så konkurrenterne kunne se hvem der sponserer.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Han havde tydeligvis ikke glemt at tumle en Legend og det blev til fulde bevist i det første af week-endens 3 løb, som blev afviklet i styrtregn. Her gjaldt det virkelig om at holde hovedet koldt undervejs og det var Mikkel bedst til. "Jeg fik en rigtig god start og da det efter en safetycar periode lykkedes mig at komme helt i front, havde jeg frit løb til at køre sejren hjem."


Mikkel C. Johansen i front
(Foto: Motorsporten.dk)

Dermed sluttede Mikkel lørdagen af med at skabe sig et godt udgangspunkt til søndagens løb, hvor der ville komme over 100 gæster for at heppe på ham. "Man tænker jo lige lidt på, at der er så mange, som følger med fra tilskuerpladserne - men når ræset starter, så er der ikke plads til den slags," fortæller Mikkel, som også fik nok at gøre i søndagens to løb. En kraftig byge midt under første løb vendte op og ned på stillingen og Mikkel C. Johansen måtte se sin føring blive spist op af Jason Watt, som lykkedes med at kæmpe sig forbi på en af de sidste omgange.


Mikkel C. Johansen på podiet, flankeret af Nikolaj Sørensen og Ole Madsen, samt Au2Wash-pigerne.
(Foto: Racing-Promotion)

Men til dagens sidste løb var sommeren for en kort bemærkning vendt tilbage til Jyllandsringen og de mange tilskuere blev vidne til et Legend løb, hvor der blev kæmpet tæt til det sidste. Føringen skiftede flere gange undervejs, men som oftest var det Mikkel C. Johansens skriggrønne Legend, der var forrest. De gange, det lykkedes for en anden at passere ham, var det kun for en kort bemærkning og efter 11 intense omgange kunne Mikkel drøne først over målstregen til stor glæde for de mange gæster fra Hans Følsgaard A/S.

"Det har været en dejlig dag. Vores tidligere besøg på Jyllandsringen har vist, at spændingen ved motorløb er noget, som virkelig kan fange folk. Og så er det jo dejligt at være med på et vinderhold," konkluderede Henrik Kusk, som absolut ikke havde fortrudt at han for en lille måned siden ringede til Mikkel C. Johansen og stillede spørgsmålet: "Ku' du ikke tænke dig at komme ud at køre racerløb?"


Birger Johansen
RacingPromotion


Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - Legends Cup - DM
  •