Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

John Nielsen bedst i Auto-G DTC ved GP Danmark

DTC 
27/08/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFDM Jyllandsringen og GP Danmark dannede rammen om fjerde afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship, og det blev en løbsweekend, hvor John Nielsen, Randers, beviste, at alder ingen hindring er for succes i dansk bilsports topklasse. En førsteplads i kampen mod stopuret i Super Pole-konkurrencen, en andenplads i det første løb og en sejr i det andet blev slutfacit for veteranen.
 

"Jeg kan næsten blive forskrækket over, at jeg stadigvæk har lyst til det, når jeg er 56, men når jeg er derude, kan jeg mærke, at jeg stadig kan følge med de bedste. Så længe jeg kan mærke det, så vil jeg også vinde," sagde John Nielsen efter at sejren var i hus.


John Nielsen havde Jan Magnussen og Dennis Lind bag sig ved starten af første løb. Senere kom Jan Magnussen forbi og vandt, men dagen sluttede med en sejr til John Nielsen
(Foto: speedfoto.dk)

Veteran fik lidt hjælp på vej mod sejren. Foran sig i andet heat havde han nemlig Jens Edman, Sverige, og Casper Elgaard, Århus, men da disse havde et sammenstød, som sendte svenskeren tilbage i feltet og udløste en strafbane til Casper Elgaard, kom John Nielsen i front. Det første heat på en fugtig bane førte den tidligere Le Mans-vinder fra start, men midtvejs i løbet måtte han vige pladsen for Jan Magnussen.

"Det var halvt vådt og halvt tørt, og jeg bestemte mig for, at nu kunne jeg køre banen som tør. Jeg gav gas tidligere end på de andre omgange, og så kom bilen lidt tidligt, og man skal ikke give Jan sådan en chance, for så kører han," siger Jan Magnussen.

Mens John Nielsen og Casper Elgaard holdt fast i deres første- og andenplads i andet heat, så var der en tæt kamp om tredjepladsen, hvor Jens Edman, Mikkel Mac, Nykøbing Falster, Dennis Lind, Silkeborg, og Jan Magnussen kæmpede. Men den hårdeste kamp stod mellem Jens Edman og Mikkel Mac, som på sidste omgang byttede plads.

"Jeg prøvede at køle mine dæk i to omgange og så angribe på de to sidste," forklarer Mikkel Mac om sin løbsafslutning.

"Jeg holdt hans tempo og havde rimelig meget overskud. På den sidste omgang fik Jens lavet en fejl på publikumslangsiden, og over hoppet trak jeg venstre om ham, men problemet var bare, at der var gult flag på den anden side af ham. Det kunne jeg ikke se, og så fik jeg 20 strafsekunder. Det var en træls slutning, men det var et godt løb."

Næste runde af Auto-G Danish Thundersport Championship køres om tre uger på Ring Djursland, men allerede i den kommende weekend køres der langdistanceløb og løb til de historiske mesterskaber på FDM Jyllandsringen.

Stillingen i Auto-G Danish Thundersport Championship - kørere

1. Jan Magnussen England 139
2. Casper Elgaard Århus 121
3. Dennis Lind Roskilde 116
4. John Nielsen Randers 111
5. Mikkel Mac Nykøbing Falster 92
6. Kim Rødkjær København 50
7. Anders Fjordbach Aalborg 38
8. Michael Outzen Odense 38
9. Bjarne Nordal Norge 29
10. Jesper Sørensen København 29
11. Kristian Poulsen Padborg 28
12. Nicholai Sørensen Sindal 20
13. Peter Vesti Give 17
14. Ronny Vestengen Norge 16
15. Carsten Andersen Fredericia 12
16. Marius Nakken Norge 9

Stillingen i Auto-G Danish Thundersport Championship - teams

1. Fukamuni Racing 233
2. Polar Seafood Racing 175
3. Stark Racing 121
4. Memphis Racing 116
5. Elgaard Motorsport 113
6. Sesam Data Motorsport 45
7. SEB Power Group 9

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/12 - Jyllandsringen - DTC - DM
  •