Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Fortsætter kampen i toppen af mesterskabet

Formel Ford - DK 
24/08/12 

Ved sæsonens fjerde DM afdeling i det danske Formel Ford mesterskab var de to unge RS Competition Formel Ford debutanter, Michael Markussen og Niklas Dall Knudsen, på hjemmebane på Padborg Park, hvilket tydeligt var at se i de to træninger, hvor Michael begge gange var øverst på listen over omgangstider efterfulgt af Niklas på en 2.- og 3. plads. En problematisk tidtagning gjorde det dog lidt mere kompliceret end forventet, men begge kørere leverede mange overhalinger og spænding resten af weekenden.
 

I tidtagningen betød et defekt batteri for Michaels vedkommende, at han måtte starte første heat fra tredjesidste plads. Niklas kørte sig – på trods af et meget vibrerende forhjul - til en startplacering som nummer 7.


Niklas Dall Knudsen

Til første heat havde RS Competition mekanikerne fået styr på problemerne, og de to debutanter arbejde sig flot igennem feltet og sikrede sig en 4. og 5. plads samt en startplacering som nummer 1 og 3 til andet heat. Det fine resultat i heat 1 sikrede ligeledes begge kørere gode points til det samlede Formel Ford DM.

Fra en første- og tredjeplads måtte RS Competition kørerne se sig slået af den erfarne Jesper Egebart, der med fem år på bagen i Formel Ford klassen var hurtig på kolde dæk og skød af sted i starten. Michael nåede dog til sidst helt op bag Jesper, men en overhaling var ikke mulig. Niklas fik i midten af heatet en tæt kamp med Lasse Sørensen og måtte lade sig falde tilbage til fjerdepladsen.

Tredje og sidste heat endte på samme vis som andet med en andenplads til Michael og en fjerdeplads til Niklas. Begge kørere måtte dog kæmpe for placeringerne, pga. store tophastighedsforskelle mellem Fluid Motorsportsracerne og egne biler. Men havde det ikke været for Niklas’ problemer med bilen, havde en podieplacering alligevel været realistisk.

Michael har med sine to andenpladser i weekendens tre løb reduceret afstanden til den mesterskabsførende Nicolai Sylvest fra 34 til 11 points. Kampen om titlen fortsætter, og Niklas har fortsat mulighed for at rykke op i top 5. Teamet fortsætter med at arbejde på højtryk for at vinde titlen.

Om få uger drager teamet atter engang til Sverige, denne gang til Sturup, hvor begge kører allerede har testet i april måned. En bane, der altid har passet godt til den dansk byggede Aquila Formel Ford Racer, som RS Competition stiller op med.

Jannie Johansen


Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Niklas Dall Knudsen
  • Padborg Park
  • 12/08/12 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •