Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Nye og gamle ansigter i Peugeot Spider Cup TOTAL

207 Spider Cup
DK 

23/08/12 

207 Spider CupNår FDM Jyllandsringen på fredag slår portene op til Grand Prix Danmark, vil der være nogle nye ansigter i form af ”gamle” racerkørere i Peugeot Spider Cup TOTAL. Helt præcis vil 33% være kørere, som ikke tidligere har stillet op i klassen.
 

Fra Ålborg kommer Allan Berndt, som i 1990 startede sin karriere i Formel Ford. Formelkarrieren fortsatte han i europæiske løb, hvor han blandt andet også kørte mod en anden Peuget Spider-kører; nemlig Lasse Bulemand Jakobsen. Sidstnævnte er desværre ikke blevet færdig med genopbygningen af sin bil efter sin crash-landing på Padborg Park i foråret. Allan Berndt er ikke ukendt med bilen, da han i forbindelse med eventdage på FDM Jyllandsringen tit sidder bag rattet, når der skal køres high-speed ture med deltagerne. Han vil helt sikkert få nogle udfordringer, når bilen bliver sat op til race og dermed ændrer karakteristik.

Et andet nyt ansigt sidder på Thomas Wulff, der har slået sine folder i Citroen Saxo Cup, Renault Clio Cup og Danish Endurance Championship. Det er en aktiv kører, som ikke skal have banket rusten af, men tværtimod lære en meget anderledes bil at kende. Thomas er kendt som en stabil kører, der leverer konstante hurtige tider, og det kan i mange tilfælde give bedre resultater, end man umiddelbart forventer.

Sidste nye deltager er Søren Zylauv Kristensen, der i 2007 startede i Formel 1800, men skiftede i 2008 til – Peugeot Spider. Det var med den første version af Spideren, som kunne være lidt tricky at mestre, men en femte plads i 2008, hvor ikke mindre end 22 kørere fik point på scorekortet viser, at Søren ikke bare var passager på omgangene. Nu bliver det så spændende at se, hvor hurtigt han får bilen ind under huden.


Elliot Winther har noget at forsvare
(Foto: Gripping Media)

Kaster man et blik over de sædvanlige kørere i klassen, så er der lagt op til fortsat kamp om mesterskabet. Elliot Winther gik på sommerferie med syv points forspring ned til nummer to i kampen, Rasmus Wendelboe. Rasmus har et forspring på ti point i forhold til Henrik Jansen, og der er næppe nogen tvivl om, at de tre kørere hver for sig vil forsøge at køre efter sejren. Det er samtidig tre meget jævnbyrdige kørere, så der lagt op til tæt og intens kamp om førstepladsen.

Nu behøver kampen ikke kun at komme til at omfatte disse tre personer, da feltet har ikke mindre end to jokere. Frederik Vodder har vist, at han godt kan køre med helt fremme, når han ikke bliver ramt af uheld eller konkurrenter. Derfor skal man ikke fokusere så meget på den aktuelle pointstand, hvor han kun har halvt så mange point som Elliot. Med 50 point i spil pr weekend og tre løbsweekender tilbage, så er intet afgjort endnu.

Samme antal point på kontoen finder man hos sidste års mester, Allan Olsen. Han har heller ingen problemer med at begå sig i spidsen af feltet, men en næsten ubrudt række tekniske problemer i foråret, har sat sit præg på kontoen. Til gengæld må sulten efter point og motivationen være i top, så hvis de sidste tekniske problemer er blevet ryddet af vejen i sommerferien, er der lagt op til angreb på førertrioen.


Henrik Jansen skal bide tænderne sammen for at komme frem i rækkerne
(Foto: Gripping Media)

Sidste mand af den gamle garde er Morten Buus. Han har også kørt deltaget i årets DEC-løb, så han er ikke på nogen måde rusten. Det er hans første sæson i Spideren og bilen er kendt for at have en stejl indlæringskurve, så det er først omkring dette tidspunkt, at der skal begynde at komme pay-off.

Alt tyder nu på, at der er lagt op til nogle spændende dage for klassen. Kappestriden vil være præget af førertrioens interne kamp med udfordringen fra de to dark horses, og så gæstekørerne, der trods alt ikke er hvem-som-helst. Den helt store joker i weekenden bliver vejret. En meget usikker vejrudsigt, hvor vejret ser ud til at variere mellem tørt, regnbyger – muligvis med torden, solrigt og overskyet kan tilføre en spænding, der får racet til også at omfatte pit-arbejdet. Det skal opleves, så aflys strandturen og havearbejdet og kom til FDM Jyllandsringen for at se rigtigt racerløb.

Peugeot Spider Cup
Gripping Media

Læs mere om:
 • Allan Berndt
 • Allan Olsen
 • Frederik Vodder
 • Henrik Jansen
 • Jens Elliot Winther
 • Rasmus Wendelboe
 • Søren Zylauv
 • Thomas Wulff
 • Jyllandsringen
 • 26/08/12 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK - DM
 •