Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Opstart efter sommerferien for Yokohama 1600 Challenge

Yokohama
1600 Challenge 

20/08/12 
Yokohama

Så blev det tid for det første race efter sommerferien. Det skete ved finalen på Padborg Park. Da der i samme weekend også skulle afvikles en afdeling af DEC, var programmet for Yokohama 1600 Challenge lagt til en enkelt dag nemlig søndag. Så alle håbede på en problemfri weekend, da man ved eventuelle defekter, kunne risikerer at være færdig i weekendens program inden det dårligt var kommet i gang.
 

Vejrguderne have besluttet at solen skulle have magten i denne weekend, så dem der havde håbet på race i regnvejr, måtte desværre se regndækkene forblive ubrugt.

Feltet, som nok var ramt lidt af sommerferie, var i denne weekend på 13 kørere. Blandt dem fandt man bl.a. Bernth Stott Jørgensen, som kørte i klassen i sidste sæson, men som hidtil ikke har kørt i år og Steffen Larsen, som er tidligere mester i klassen. Der var lagt op til kamp.


(Foto: Dennis Risager)

Træningen forløb uden de store problemer, alle kom godt rundt på banen og fik kørt nogen gode omgange. Der var tæt kamp om placeringerne og selvom det kun var træning der stod på programmet, blev der ydet godt rundt på banen.

Resultat efter de 20 min. blev Frederik Mortensen (5) nr. 1, Steffen Petersen (123) nr. 2 og Jørgen Worthmann (9) nr. 3.

Da det blev tid til tidtagningen var næsten alle mand klar til race igen. Brian Jakobsen (79) stod dog desværre tilbage, da de andre trillede ud på banen. Manglende bremser satte en stopper for hans deltagelse i tidtagningen, men ved hjælp fra et par livlinjer, så det dog ud til han ville være klar igen til Heat 1. Endnu engang var det tæt race og de første 6 kørere i tidtagningen lå indenfor 1 sekund.

Da det ternede flag blev svunget var det med Tommy Nygaard (24) som nr. 1, Frederik Mortensen (5) nr. 2 og Henrik Sørensen (140) nr. 3. Det tegnede godt for heat 1.


(Foto: Dennis Risager)

Til 1. heat var alle mand klar igen og da de røde lamper slukkede kørte Tommy Nygaard (24) fra spids. Han lagde hurtigt afstand ned til de øvrige konkurrenter og lignede en sikker vinder. Ned gennem feltet var der mange gode og tætte kampe. Steffen Petersen (123) havde tætte dueller med Dennis Bannergård (59), som Steffen trak sig sejerrigt ud af. Den unge kører Martin Andersen (17) gjorde en god figur i heatet, han startede som nr. 5 og den placering havde han også da han kørte over målstregen. Henrik Sørensen (140), som havde kørt 3. hurtigste tid i tidtagningen, holdt sin 3. plads i heat 1. Han kørte lidt et ensomt race med kamp foran og bagved og var ikke rigtig truet på sin placering.

Længere nede i feltet havde den garvede Michael Scharstein (58) og den i motorsportssammenhæng nyere Jørgen Worthmann (9) nogle gode kampe. Michael vandt og Jørgen sluttede på den interessante 8. plads, som giver Pole Position i næste heat.

Oppe i front var Tommys forspring skrumpet ind og Frederik halede ind på ham. Det tegnede til endnu en tæt duel mellem de to som også slås om mesterskabet. Efter nogle tætte omgange lykkedes det dog Frederik at komme forbi og han kunne køre over målstregen som vinder af heat 1 med Tommy som nr. 2 og Henrik på 3. pladsen.


(Foto: Dennis Risager)

Som bekendt vender man de første 8 fra heat 1 til heat 2. så Jørgen Worthmann (9) kunne trille helt op i front, da billerne skulle lines op på banen. Feltet var desværre blevet en mand mindre. Tue Nielsen (7) havde haft problemer med koblingen og var ikke til start.

Da starten gik kom alle godt med. Jørgen kæmpede hårdt for at holde sin placering og han gjorde det godt. Han måtte dog se sig overhalet af Tommy Nygaard (24), der fra sin 7. plads havde fået en rigtig god start og var kørt godt frem i feltet. Efter få omgange overtog han føringen. Og fik hurtigt skabt stor afstand til resten af feltet. Også Michael Scharstein (58) og Henrik Sørensen (140) var med i kampen helt oppe foran, hvor også Martin Andersen endnu engang kørte et rigtig godt løb. Han kæmpede bravt med Dennis Bannergård (59), som dog måtte udgå med teknisk defekt. Martin sluttede på en flot 4. plads.

Længere nede var der også kamp. Den stod mellem Brian Jakobsen (79) og Jimmy B.S. Jensen (29). Jimmy var dog uheldig for enden af langsiden og snurrede, hvilket resulterede i at Brian kunne smutte forbi. Frederik Mortensen (5), der havde fanget i tæt trafik, var kommet op på andenpladsen og havde indledt jagten på den førende Tommy Nygaard(24). Tommys forspring var dog for stort og selvom Frederik kom tæt på til sidst, kom han ikke forbi.

Stillingen i 2. heat efter den sidste omgang blev således: Tommy Nygaard nr. 1, Frederik Mortensen nr. 2 og Henrik Sørensen nr. 3. Så de samme tre skulle på podiet endnu engang og hyldes for heat 2.


(Foto: Dennis Risager)

Status efter denne weekend må være at der stadig er spænding i toppen og at alt kan ske. Så det bliver nogle spændende afdelinger der er i vente for Yokoham 1600 Challenge. Håber som altid at se jer alle og gerne flere til resten sæsonen.

Vi vender tilbage til Padborg Park med masser af spændende race igen til næste år.

K. Bøje
Køreforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 12/08/12 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS