Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Udredningen efter den danske racerkører Christian Bakkeruds død

Diverse 
19/08/12 

er afsluttet
Den unge danske racerkører, Christian Bakkerud, 11. september 2011 mistede livet i en tragisk trafikulykke
 

Den engelske anklagemyndighed afsluttede torsdag den endelige officielle undersøgelse omkring dødsfaldet, hvor den unge danske racerkører kørte galt i rundkørslen ved Wimbledon i England. Konklusionen var, at det var en hændelig men meget tragisk ulykke.


Christian Bakkeruds familie har følgende officielle udtalelse:
Vi har modtaget resultatet af efterforskningen, og vi er nu i stand til at lukke et kapitel i vores liv. Det har været et ekstremt tragisk år for os alle.


CB som vi alle sammen kender ham - venlig med et stort smil
(Foto: Motioncompagny)

Vi har mistet vores søn, en glad og meget smilende ung mand som var en vigtig del af vores liv, og en kommende ægtemand til sin forlovede. Christian var populær hos mange mennesker, han havde mange venner.

Ved begravelsen i Hornbæk Kirke var kirken helt fuld af venner, mange elskede personer i hans liv og ikke mindst meget respekterede profiler i international motorsport. De valgte at flyve ind til begravelsen fra alle dele af verden, det gør os alle meget rørte.

Alle som kendte Christian i international motorsport ved, hvilken talentfuld racerkører han var. Christian var velkendt og respekteret; han var en sikker og meget anset racerkører, som ikke mindst var kendt for sin tålmodighed og respekt for andre kørere på banen.


Her er Christian på Circuit Catalunya, Barcelona - Han kører i denne sæson for Team Super Nova International Racing i både den asiatiske og europæiske afdeling af GP2.
(Foto: Motorsporten.dk)

Han var stolt af sin disciplin, og han traf altid ansvarlige beslutninger. Han valgte at basere sit liv på respekt, kærlighed og omtanke. Han vil virkeligt blive savnet af alle som kendte ham.

Redaktionel baggrund om Christian Bakkerud:

Christian Bakkerud var en af Danmarks mest succesrige racerkørere, han kæmpede sig fra karting op til Formel 3 teamet Carlin. Christian tog en sejr for det succesrige F3 team på den italienske Mugello bane, før hans karriere bragte ham op til GP 2 klassen lige under Formel 1. Her kørte han løb for både Super Nova og DPR teamet på Formel 1 banerne, før en rygskade tvang ham til at stoppe GP2 formelkarrieren.


Christian Bakkerud i den DTM bil han nød at køre
(Foto: motioncompagny)

Efter intensiv genoptræning viste han sit værd og tro på egne evner, ved at skrive kontrakt med Audi teamet Team Kolles. Han kørte i den tyske standardvognsserie DTM med gode resultater, mens han sideløbende kørte for Team Kolles Audi teamets Le Mans team. Det indbragte ham 2 Le Mans starter i samme Audi R10 TDi sportsvogn, som Tom Kristensen tidligere havde kørt. Christians bedste resultat i LMP1 dieselraceren var en 3. plads i Asian Le Mans series i Japan.


Christian Bakkerud havde stor succes i Le Mans for Kolles i en Audi
(Foto: motioncompagny)

Christian Bakkerud blev mindet ved mindeskrifter ved Singapores Formel 1 Grand Prix, på både Lewis Hamiltons hjelm samt ikke mindst på HRT Formel 1 teamets racere.

Mange internationalt kendte F1 profiler, racerkørere og kendte profiler tog sig tid til at mindes Christian. Både ved begravelsen i Hornbæk Kirke, samt ikke mindst i dagene efter.

Christian Bakkerud valgte i 2010 at indstille racerkarrieren, til fordel for en civil karriere i shipping. Christian Bakkerud blev 26 år.

Ære være hans minde

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Kolles
  •