Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nicolai Sylvest fører stadig DM trods uheld

Formel Ford - DK 
18/08/12 

Nicolai Sylvest var sidste weekend til start i fjerde afdeling af DM i Formel Ford Duratec-klassen på Padborg Park efter en forårssæson, hvor han havde bragt sig i spidsen for DM. Det var en stilling, som skulle forsvares – og det blev den også, selv om weekenden skulle vise sig at byde på store udfordringer.
 

For den unge kører fra Jægerspris forløb tidtagningen okay med en respektabel tredjehurtigeste tid, som gav samme position i startopstillingen til det første heat. Her kom Nicolai Sylvest godt fra start, og han holdt sin tredjeplads hele vejen til det ternede flag.

”Det var et godkendt resultat, men jeg kæmpede hele heatet med en bil, der ikke styrede som forventet,” fortæller den unge kører, som indgår i et Team Danmark-projekt. Teamet valgte derfor at ændre på setuppet til heat 2, som Nicolai Sylvest skulle start fra position 5 – en position, som kan være meget risikabel i starten. Netop det fik den unge kører at føle.

”Jeg kom super fra start, men desværre så en konkurrent på ydersiden ikke, at jeg var kommet så langt frem, så han drejede ind i svinget og kontakten var uundgåelig. Vi måtte begge udgå med bukkede og knækkede hjulophæng,” siger Nicolai Sylvest.

Uheldet betød ikke blot, at den unge nordsjællænder ingen point fik til mesterskabet. Mere frustrerende var, at han ikke havde fået sat en omgangstid, hvorfor han skulle starte tredje og sidste heat som tredje bagest - absolut ikke et optimalt udgangspunkt. Efter en større reparation valgte teamet at beholde samme opsætning, som skulle have været testet i det uheldsramte heat 2, og netop dette setup skulle vise sig at være et godt valg.

”I samråd med min far havde jeg aftalt, at jeg skulle tage en rolig og afventende start, og så lægge pres på efter 2-3 omgange,” siger Nicolai Sylvest om strategien. Den udførte han, og snart var Nicolai Sylvest oppe på sjettepladsen, hvor han lå lige efter Morten Dons, som før denne weekend indtog andenpladsen i den samlede stilling. Morten Dons forsvarede sin position, men efter 12 af det i alt 16 omgange lange race lykkedes det til sidst Nicolai Sylvest at komme forbi. På de sidste fire omgange kunne han køre i sit eget tempo, så han fik indhentet køreren på fjerdepladsen og med løbets hurtigste omgang viste han, hvorfor han fører i kampen om Danmarksmesterskabet.


Nicolai Sylvest (til venstre) var på podiet og fik pokal

Nicolai Sylvest har nu et forspring på 11 point til køreren på andenpladsen i kampen om DM, hvor næste afdeling køres på Sturup Raceway ved Malmö i weekenden den 1.-2. september.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • Padborg Park
  • 12/08/12 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •