Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK Motorsport fik sejre på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

18/08/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipAlle teamets tre biler kom i mål i DEC- og SSC-løbene
DK Motorsport var i den forgangne weekend til start på Padborg Park for at deltage i de seneste afdelinger af henholdsvis Danish Endurance Championship og den danske Special Saloon Car-serie, og her blev specielt sidstnævnte klasse en stor succes for teamet.
 

Det lykkedes nemlig DK Motorsport’s Martin Vedel Mortensen at vinde sin klasse i alle tre Special Saloon Car-løb.

”Det kunne ikke gå meget bedre,” siger teamets Opel Corsa-kører. ”Der var rimelig lang afstand til de andre konkurrenter i klassen, som faktisk kun var tæt på mig, da der i det andet heat kom safety car. Her kom de op og lå bag mig, men jeg kørte fra dem.”


Martin Vedel Mortensen scorede tre sejre

Martin Vedel Mortensen var virkelig godt kørende og urørlig i sin klasse, for hans tre klassesejre blev sikret med forspring på henholdsvis 22, otte og 15 sekunder til nærmeste konkurrent.

”Alt kørte som det skulle. Det var kun dækkene, vi havde problemer med at få til at holde i varmen. De kan holde til godt to heat, og det er lige i underkanten,” forklarer Martin Vedel Mortensen. ”Det er dæk fra Porsche Cuppen, og de er lige til den bløde side, og så var det ekstra hårdt for dem, når det var så varmt.”

Martin Vedel Mortensen var også til start i det fire timer lange løb for Danish Endurance Championship, hvor han sammen med Thomas Wulff og Jan Seerup kørte en fjerdeplads hjem.

”Da der var en halv time tilbage, lå vi på tredjepladsen, men så kom der en safety car på banen, som samlede feltet på et tidspunkt, hvor vi var en halv omgang foran fireren,” fortæller Jan Seerup om afslutningen af løbet. ”Da safety car’en forlod banen, var der lidt tæt kørsel, hvor vi samler snavs op på vores dæk fra den bil, som var kørt af, og så smuttede den anden bil forbi.”

”Det er kun en sejr, som tæller næste gang, og som kan bringe os op på en tredjeplads sammenlagt, og det er den, vi går efter, når vi skal køre næste gang.”

At langdistanceløbet på Padborg Park var en tæt affære, beviste DK Motorsport’s anden bil, for trioen Lars Højris, Henrik Stjerne og Peter Obel sluttede på omgangshøjde med søsterbilen efter fire timers kørsel.

”Vores klasse har udviklet sig til at være et fire timers sprintløb, og det fik vi et bevis for, når holdene på tredje-, fjerde- og femtepladsen sluttede indenfor 27 sekunder. Det er tæt efter næsten 430 kilometers race,” siger Peter Obel. Midtvejs under løbet skiftede de to biler fra DK Motorsport positioner flere gange. ”Det var et godt race. Det er utroligt, at vi er så tætte. Wulff og Seerup kan også give gas, men de sluttede bare 20 sekunder foran os, men vi kører stadig på cup-dæk, og så er det svært at slå de hold, som kom på podiet i vores klasse.”


DK Motorsport fik sejre på Padborg Park

Løbet på Padborg Park var blot det fjerde for Henrik Stjerne, men alligevel kvitterede teamets junior med at sætte den bedste tid i tidtagningen for den gule bil fra DK Motorsport. Og i løbet gav han også gas.

”Det var et godt løb. Det var intenst under mit stint, hvor der var kamp om pladserne,” fortæller Henrik Stjerne. ”Bilerne er fuldstændig ens sat op og yder det samme, så det er den ene chauffør fremfor den anden, der afgør tingene. Der var i det hele taget mange gode dyster, hvor jeg i lang tid kæmpede med en Porsche. Den stak fra mig på langsiden, men i svingene var jeg på ham igen. Jeg nåede da at overhale ham 3-4 gange, hvor han senere tog mig ned ad langsiden, så det var godt nok. Den har immervæk det dobbelte antal hestekræfter!”

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 11/08/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  • 12/08/12 - Padborg Park - Special Saloon
  •