Formel Ford - DK

Ærgerlig weekend for M. Dons og Mikkel O

18/08/12

Det hele tegnede ellers rigtigt godt ved 4. afdeling af DM på Padborg Park, for de to Struer-kørere Mikkel O. Pedersen og Morten Dons. DP Engineering teamet følte sig godt forberedte til dette løb, hvilket også blev flot afspejlet i tidtagningen, hvor Morten kørte 2. hurtigste tid af alle, kun overgået af den dobbelte DM vinder, Jesper Egebart.

Det første løb blev ligeledes til en flot 2. plads, igen efter Jesper Egebart. Undervejs i løbet kørte Morten igen 2. hurtigste tid af alle, hvilket gav startplacering som nr. 2 til løb 2. Uheldigvis blev løb 2 en meget kort fornøjelse for Morten, da han kun nåede ned til det første sving. Her fik han et skub bagfra, som resulterede i et spind, så Morten holdte med fronten mod feltet. Desværre var der en enkelt som ikke kunne undgå at ramme Morten, så baghjulophænget bøjede og Morten måtte desværre udgå. Uden en omgangs tid fra løb 2, måtte Morten starte i den bagerste del af feltet til løb 3. Allerede efter en enkelt omgang var Morten oppe som nr. 6, men herfra nåede han desværre ikke længere frem, da springet til de forreste var for stort. Morten formåede dog endnu engang at køre 2. Hurtigste omgangs tid af alle, en lille trøst, men desværre ikke noget som gav point på tavlen.

Morten Dons havde virkelig fundet farten på Padborg Park
(Foto: DP Engineering)

For Mikkel O. startede weekenden også rigtigt fint med 2. hurtigste tid i tidtagningen, Formel Ford Zetec bilerne. En placering som Mikkel fik vekslet til en fin sejr i løb 1. Ligesom for Morten blev løb nr. 2, heller ikke lige Mikkels løb. Mikkel startede ellers rigtigt fint, men tabte desværre hurtigt en placering. Efter få omgange fik Mikkel dog kæmpet sig tilbage på 2. Pladsen igen. Kort tid efter sluttede det hele dog med et ordentlig skrald og en stor røgsky, da Mikkels motor pludselig gav op. Mikkel kom selv hurtigt ud af bilen, og måtte se resten af løbet som tilskuer. Desværre var skaden så stor, at Mikkel ikke kunne komme til start til det 3. og sidste løb, da der simpelthen var sprængt hul i motorblokken.

Mikkel O. (t.h.) vandt løb 1 i Zetec, mens Morten Dons blev nr. 2 generelt

En rigtig ærgerlig afslutning på weekenden for både Morten og Mikkel, som ellers havde vist, at de begge kunne køre med helt i toppen. De uheldige resultater har også kostet lidt i den samlede stilling, hvor Mikkel er rykket ned som 2’er i Zetec Cup’en og Morten som 3’er i det generelle mesterskab. Den samlede stilling kan ses på www.formelford.dk.

Teamets næste løb bliver DM5 på Sturup Raceway i Sverige d. 1.-2. september.