Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Kim Holmgaard i front for langdistancemesterskab

Danish Endurance
Championship 

17/08/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipKim Holmgaard kom i den forgangne weekend i front i kampen om den danske titel i langdistanceløb. Sammen med sine to teamkammerater Mikkel C. Johansen og Michael Klostermann sluttede racerkøreren fra Aalborg på en tredjeplads i løbet på Padborg Park, og det gav dem tilstrækkeligt med point til, at de rykkede frem på førstepladsen i mesterskabstabellen.
 

”Vi fik en perfekt start på løbet,” fortæller Kim Holmgaard, der denne gang skulle være køreren, som startede bag rattet af den røde Aston Martin Vantage GT4.

”Bilen passede bare perfekt til vejen og asfalten med det rette dæktryk og den rigtige opsætning af fjedrene. Jeg kørte godt 60 omgange, og det er sjældent, at jeg kan køre så mange omgange, hvor omgangstiderne for 90 procent af omgangene ligger indenfor et halvt til et helt sekund af hinanden. Det svinger naturligvis altid i takt med trafikken, men det var bare en fornøjelse, sådan som bilen kørte.”

Men selv om Aston Martin Vantage GT4-raceren kørte perfekt, så var den dog ikke helt optimal til forholdene ved det fire timer lange løb, som foregik under en skyfri himmel og med en bagende sol øverst oppe.

”Det var herrevarmt i bilen, for vores kølesystem i bilen var bare ikke godt nok til det vejr, vi havde, hvor der var godt 60 grader i bilen, da jeg steg ud,” forklarer Kim Holmgaard. Varmen gav også hans medkørere problemer senere i løbet, og selv om de fik erobret førstepladsen i kampen om mesterskabet for de største biler, så nåede holdet ikke helt målet.

”Vi kæmper naturligvis om mesterskabet for de største biler, men der er også en distancekonkurrence over hele året på tværs af alle klasser,” siger Kim Holmgaard.

”Her var vi kommet bagud efter sidste løb, hvor vi måtte stoppe 40 minutter før mål, men vi havde lagt en plan, hvor vi til dette løb skulle forsøge at indhente otte omgange på den førende bil i distancekonkurrencen og gøre det samme i finalerunden, for så ville vi kunne komme i front i den konkurrence. Men desværre havde vi til sidst en afkørsel, så det var kun to omgange, vi hentede ind på dem, så nu gælder det virkelig om at give den gas i det sidste løb på Jyllandsringen den 31. august.”


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Padborg Park
  • 11/08/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •