Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Tredjeplads til Frank Nielsen

Rally Sprint 
15/08/12 

Rallykøreren fra Odder scorede sig en uventet podieplacering
Rallykøreren Frank Nielsen og hans makker Børge Jensen var i år atter til start i det store rallysprint i Fårvang – et løb, som de resultatmæssigt ikke havde de store forventninger til, da rallysprintbanen hverken passer til Frank Nielsens kørestil eller hans Citroën C2 R2 Max.
 

Men løbet fik denne gang et langt bedre udfald, end makkerparret fra Odder havde turdet håbe på. Blandt 17 deltagere i deres klasse sluttede de nemlig på en tredjeplads, så denne gang kunne de få noget metal med hjem.

”Det gik meget bedre, end jeg havde forventet,” lyder det fra Frank Nielsen. ”Jeg er meget tilfreds med resultatet. Det skulle bare have været en god testdag, og så kom jeg oven i købet hjem med en bronzemedalje, så det har ikke været helt tosset.”


Frank Nielsen (forrest) og Børge Jensen tog en tredjeplads i deres klasse ved rallysprintet i Fårvang.

Om årsagen til det gode resultat, hvor Frank Nielsen lagde 14 konkurrenter bag sig og sluttede bare tre sekunder fra manden på andenpladsen, siger han: ”Jeg var godt tændt – det var en af forklaringerne, men så prøvede vi også at lave nogle forskellige opsætninger på bilen.”

Rallysprintet i Fårvang foregik på en rallysprintbane, der ikke bare er den samme fra heat til heat, men også fra år til år, så her er det muligt at prøve ting af og få en klar indikation af, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

”Vi pillede bl.a. vores normale udstødning af og prøvede med en anden, og så lavede vi også om på affjedringen og nogle andre småting,” forklarer Frank Nielsen. ”Vi prøvede også en anden type dæk, og det gav et positivt resultat. Det var faktisk dækkene, som gav mest, for her var vi i et heat fire sekunder hurtigere end ellers, og det var positivt.”

Næste gang Frank Nielsen og Børge Jensen skal i aktion er i slutningen af måneden, hvor de genoptager kampen om Mekonomen Rally Championship ved et løb i Ringkøbing.


Frank Nielsen
www.fn-rally.dk


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 10/08/12 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: