Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Christian Jensen og Esben Hegelund sørgede for 1-2-sejr

Rally Sprint 
14/08/12 

til Peugeot Sport Dealer Team DK
For andet år i træk vandt Christian Jensen fra Ans det traditionsrige rallysprint i Fårvang, og ligesom det var tilfældet sidste år, var det også en kører fra Peugeot Sport Dealer Team DK, der udgjorde den største trussel. Esben Hegelund fra Hadsten tog nemlig andenpladsen i såvel den ordinære konkurrence som i finalen.
 

Den sejr, som Christian Jensen sikrede sig bag rattet af sin Peugeot 207 Super 2000, var aldrig rigtigt i fare.

”Vi havde en god rytme, og vi satte også banerekord, så jeg følte bare, at det var mit løb, for der var egentlig ikke de store problemer,” siger Christian Jensen. ”Jo, speederen satte sig fast under finalen, og det er ikke særligt sjovt.”

Det var faktisk netop under finalen, at Christian Jensen satte den hidtil bedste tid for et heat i Fårvang-rallysprintet, men det var ikke nogen hjælp med en speeder, der konstant gav gas.


Som vinder af rallysprintet i Fårvang skulle Christian Jensen naturligvis give tv-interview, inden han kunne modtage pokal og champagne

”Man skal hele tiden tænke på det, når man bremser ned, og der står nogle tilskuere ved et sving, så jeg måtte prøve at koble ud for at høre, om bilen tog omdrejninger, men det lykkedes at vinde og sætte en ny banerekord,” siger Christian Jensen. ”Esben var den eneste, som pressede mig. Han gjorde, hvad han kunne, men heldigvis var det mig, som trak det længste strå.”

”Jeg havde håbet på, at jeg kunne komme op og true Christian, men Christian var en hård nød at knække denne her gang,” siger Esben Hegelund. ”Prøven er den samme som sidste år, men den er blevet åbnet nogle steder, og så var den smallere andre steder. Vi fik bare ikke rytme i bilen på noget tidspunkt i løbet af dagen, og sådan er det bare nogle gange. Nogle har en god dag, andre har en dårlig dag, og vi havde en ikke så god dag. Men vi er rigtig godt tilfredse, andenpladsen er supergodt.”

Men Christian Jensen og Esben Hegelund var ikke kun de eneste fra Peugeot Sport Dealer Team DK, der var i aktion i Fårvang. Det var teamchef Jens-Ole Kristiansen fra Fuglebjerg og teamkoordinator Kjeld Seidler fra Holmegaard også. I hver deres Peugeot RCZ.

”Det var sjovt at være med igen, men jeg kan se, at man ikke bare sætter sig ind og følger med,” konstaterer Jens-Ole Kristiansen. ”I første heat var jeg otte tiendedele efter Kjeld, der er vant til at køre i bilen. I næste heat kørte jeg to sekunder hurtigere, og der kørte de andre så lige yderligere et sekund hurtigere. Men det var sjovt at være med, og bilen kørte fantastisk. Vi fik lavet et godt show og vandt generelt med Christian og Esben som etter og toer.”

Kjeld Seidler endte ikke bare med at slå teamchefen, men han formåede også at komme i finalen.

”Det er første gang, at jeg har skullet kæmpe voldsomt for at komme i finalen, og det er jeg faktisk overrasket over,” indrømmer Kjeld Seidler. ”Der er blevet givet mere gas, end der plejer at blive gjort. Men det, jeg er allermest glad for er, at jeg har tævet teamchefen, og at jeg har tævet Jan Sørensen i min gamle bil, som han lånte af mig. Jeg har vundet en middag, hvor Jan skal betale. Han mente, at han sagtens kunne køre fra mig, men det kunne han så ikke!”


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Kjeld Seidler
  • Fårvang
  • 10/08/12 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: