Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Tilbage på mesterskabskurs

Yokohama
1600 Challenge 

14/08/12 
Yokohama

Frederik Mortensen var tilbage i 1600 Challenge's absolutte top i weekendens løb på Padborg Park. Det bliver en hård kamp om mesterskabet, spår det unge talent.
 

Efter en velfortjent sommerferie var Frederik og Lamotek Racing igen klar til at kæmpe med om topplaceringer med den blå VW Lupo GTi. Netop hjemvendt fra en uges ferie i Tunesien var Frederik i topform:

"Mens resten af familien dasede i solen, brugte jeg hver formiddag i et lille fitnesscenter uden aircondition, så jeg har fået svedt en del", griner Frederik, der på den måde var godt forberedt til de høje temperaturer i racerbilen.

Om det var feriens afslapning og træning, eller om Frederik bare var opsat på at komme til tops, vides ikke, men allerede i søndagens frie træning var Fredensborg-køreren hurtigst. Mesterskabsrivalen, Tommy Nygaard, kom dog efter det i tidtagningen, hvor Frederik måtte nøjes med næstbedste tid.


Foran mesterskabsrivalen!
(Foto: Gripping Media)

Denne weekends kørsel i 1600 Challenge blev udelukkende afviklet søndag, og det gav et stramt program til Frederik. Normalt bruges pauserne i programmet til at analysere kørslen og forberede næste løb, men der var simpelthen ikke tid nok til at nå det hele.

"Det er lidt frustrerende, for normalt kan jeg sætte mig med computeren og gennemgå data og video fra sidste træning eller løb, så jeg kan finde mulige forbedringer", sagde Frederik søndag formiddag. "Jeg føler lidt at jeg kører ud på banen uden at være 100% forberedt, men sådan er forholdene i denne weekend, og så får vi det bedste ud af dét."

Forberedt eller ej - den blå Lupo kom på overarbejde allerede i første heat. Fra startplaceringen som nummer to måtte Frederik se sin konkurrent forsvinde ud i horisonten mens de bagfrakommende skulle holdes bagved. Inden længe var Frederik dog igen oppe ved Tommy Nygaard, og efter nogle omganges intens kamp kunne Lupoen gå forbi og indtage førstepladsen. Frederik kom i mål med næsten to sekunders forspring til Nygaard.


Et hurtigt tjek og så tilbage på banen
(Foto: Gripping Media)

Sejren betød til gengæld at andet heat skulle startes fra ottendepladsen med Nygaard lige foran. En kamp op igennem feltet stod på menuen, og Frederik var sulten efter flere sejre.

Uanset talent og evner er det altid en hård opgave at avancere syv placeringer, for de andre kørere har samme mål - at vinde. Det måtte Frederik også sande, og efter flere nærkampe med resten af feltet, kunne Frederik fra andenpladsen se Tommy Nygaard flere sekunder foran sig.

"Der var ikke nok omgange tilbage til at jeg kunne hente Tommy", erkendte Frederik efterfølgende. "Jeg brugte en del omgange på at passere konkurrenter, som konsekvent nægtede at lade mig komme forbi, selvom jeg var meget hurtigere. Det har de jo selvfølgelig ret til, men det giver ikke det sjoveste motorløb for dem eller for mig."


Der overhales!
(Foto: Gripping Media)

Alligevel er teenageren godt tilfreds med weekendens udfald:

"Jeg var lidt småsyg i nat, så jeg har ikke sovet så meget, og med den manglende "fritid" i dag, kan jeg kun være tilfreds med to topresultater. Det bliver et spændende efterår, og jeg har på fornemmelsen at mesterskabet bliver afgjort i det allersidste løb i år!"

Frederik og Lamotek Racing er i aktion igen om to uger, når det traditionsrige Grand Prix Danmark finder sted på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Frederik Mortensen
 • Padborg Park
 • 12/08/12 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS