Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Lilja tæt på sejr ved EM i Superkart

Dansk Super Kart 
10/08/12 

Den 5+6 afdeling af CIK-FIA Europamesterskabet for 250 ccm Superkart blev i weekenden d.3-5 August kørt på den 4,5 km lange Hollandske racerbane i Assen. Her har Henrik Lilja været blandt toppen hele weekenden.
 

I fredagens tidtagning var det Henrik Lilja der var hurtigste mand og satte pole tiden 1:37,468 foran engelske Gavin Bennet. Gennemsnitsfarten for en omgang var på ikke mindre en 168 km/t.


Der bliver kørt tæt i de lyn hurtige 250 ccm Superkarts

Lørdag blev weekendens Race 1 kørt, og her var det hollandske Marcel Maasmann der tog sejren. Dette var lige foran den hurtige dansker, Henrik Lilja der altså endte på andenpladsen foran engelske Lee Harpham.


Hele to gange måtte Henrik Lilja på "skamlen" i weekenden

Søndag skulle weekendens Race 2 køres. Her var det endnu engang Marcel Maasmann der løb med sejren. Denne gang foran Lee Harpham på andenpladsen, og Henrik Lilja på en flot tredjeplads.

Alt i alt rigtig flotte resultater Henrik Lilja endnu engang kører hjem. Lilja placerer sig som samlet 3'er i EM-mesterskabsstillingen. Danskeren har 75 point, og mangler 36 point op til andenpladsen som Lee Harpham besidder. Det er Marcel Maasmann der har lagt sig i front af stillingen med 117 point.


Henrik Lilja og hans 250 ccm PVP Superkart er klar til næste løb i Frankrig

Henrik er støttet af Albertslund kommune via dennes elitetilskudsordning og næste gang Henrik skal i aktion bliver på Ring Djursland d. 15 september. Hvad angår Europamesterskabet bliver de resterende afdelinger kørt på Le Mans i Frankrig d. 28. - 30. September og her skal Henrik helst øverst på podiet.

Her er lidt onboard aktion fra løbet, hvor farten er over 220 km/t og tæt kørsel. Karten kan kører ca. 250 km/t og kører fra 0-100 på under 3 sek.

Henrik Lilja


Læs mere om:
  • Henrik Lilja
  • Nürburgring
  • 18/08/12 - Nürburgring - Scirocco R-Cup
  •