Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Motorsportskører fra Roskildeegnen genoptager motorsportskarrieren

CHGP 
02/08/12 

CHGPErland Salberg på vej mod deltagelse i Copenhagen Historic Grand Prix 2012, den 4. og 5. August i Fælledparken.
 

Erland bor i Jyllinge og startede indenfor motorsport i 1980 og har deltaget i orienteringsløb, manøvre- og specialprøver og siden i DM Rally.

Senere valgte han gokartsporten, hvor han deltog med en 6-trins gearkart i Sjællandsmesterskabet og Danmarksmesterskabet og blev placeret i Top 5.

Det er siden blevet til familieforøgelse, men nu er tiden kommet til at gøre comeback i motorsporten.

Erland fortæller:
”Jeg har denne gang valgt Legend Car klassen da denne klasse er den mest ekspanderende og underholdende klasse der samtidig bliver vist i TV og dermed giver god eksponering for sponsor reklamer.

Legend Cars er den nyeste klasse i dansk motorsport, hvor der køres med specialbyggede racerbiler, som er bygget op over et rørrammechassis og monteret med et glasfiber­­karrosseri, som i 5/8-del størrelse er tro kopier af tredivernes amerikanerbiler som Ford og Chevrolet.

Legend Cars bilerne er udstyret med en Yamaha 1.250 cm3 motor, som yder ca. 140 hk. De accelerer fra 0 til 100 km/t på bare 5 sekunder og når en topfart på ikke mindre end 210 km/t.

Bilerne giver underholdning hele vejen rundt på banen, ikke bare for deltagerne, men også på tilskuerpladserne. Det er race når det er mest underholdende fra start til mål”.

Erland skal i aktion første gang til Copenhagn Historic Grand Prix, som kører midt i Fælledparken i København 4-5 august 2012.

Derefter gælder det de resterende Legend Cup løb for 2012 sæsonnen, samt et specialarrangement.

Erland støttes af bl.a. Roskilde Racing Center og NordGlass autoruder.


Læs mere om:
  • Erland Salberg
  • Fælledparken
  • 05/08/12 - Fælledparken - CHGP
  •