Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

”Jeg skal bare være med i Fårvang”

Rally Sprint 
01/08/12 

Der er nogle ting, som man bare skal. Det kan være ferierejsen sydpå, så man kommer væk fra den regnfulde danske sommer, eller deltagelsen i et bestemt arrangement. Sådan har Jan Sørensen, Hammel, det også, når det gælder Tvilum Rallyshow, der køres fredag den 10. august.
 

”Jeg skal bare være med i Fårvang,” slår den karismatiske rallykører fra det østjyske fast. Men han har haft et problem. Ja, faktisk flere.

”Jeg kører jo i en historisk Opel Manta 400, men desværre sprang motoren i luften til et af forårets løb. Problemet med sådan en bil, der kun er produceret i ganske få eksemplarer, er at skaffe reservedele. De fleste har jeg haft liggende eller fået skaffet, men jeg har manglet en krumtapaksel, og den tager desværre tre-og-en-halv måned at få fremstillet, så den er ikke en mulighed.”


Jan Sørensen blev i påsken hyldet af MF Kristian Pihl Lorentzen for en sejr med sin historiske Opel Manta 400. Ved Tvilum Rallyshow er det dog i en anden rallybil, at han starter

Jan Sørensen har derfor været på jagt efter en alternativ rallybil at deltage med i rallysprintet i provinsbyen mellem Viborg og Århus, og det har givet visse udfordringer.

”Jeg blev tilbudt at køre med en BMW M3, der også er en ældre sag med baghjulstræk ligesom min Manta, men der var lige nogle ting med klargøringen, som vi ikke kunne nå, så valget er i stedet faldet på en Peugeot,” forklarer Jan Sørensen.

”Kjeld Seidler og Jens-Ole Kristiansen fra Peugeot-teamet spurgte mig, om ikke jeg skulle prøve en Peugeot, og nu prøver jeg så den Peugeot 307 CC, som Kjeld Seidler kørte med sidste år. Det er mange år siden, at jeg sidst har kørt i en forhjulstrækker. Det var i en Golf, og det gik jo ikke så godt, men nu prøver vi…”

Men hvad er det egentlig, der gør, at Jan Sørensen har gjort så stor en indsats for at være med i årets Tvilum Rallyshow?

”Det foregår fire kilometer fra, hvor jeg bor. Det ville være trælst bare at tage derud for at kikke,” slår han fast. Han kunne ellers ligesom andre tilskuere glæde sig over, at der også i år er gratis adgang til Tvilum Rally Show.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 10/08/12 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: