Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Podieplads og banerekord for Nicolai Sylvest

Formel Ford 
31/07/12 

Det blev til en god afslutning på det udenlandske sommerprogram for Nicolai Sylvest, da han i den sidste weekend af juli var på Nürburgring for at køre sit tredje løb på en af de store, internationale baner. På den legendariske Nürburgring i Tyskland blev det dels til en podieplads, dels en banerekord blandt Duratec-kørerne i den hårde Formel Ford-klasse for skoleeleven fra Jægerspris.
 

”Det var en virkelig god oplevelse, og selv om det ikke blev til nogen sejr, så føler jeg helt klart, at jeg har opnået det, der var målsætningen med mit sommerprogram. Nemlig at få nogle udfordringer, som kunne udvikle mig som kører, så jeg står stærkt til efterårssæsonen herhjemme,” siger Nicolai Sylvest.

Han var hurtigst i sin klasse i den ene af de to træninger der gik forud for tidtagningen på en for ham ukendt bane, og selv om tidtagningen fandt sted i regnvejr, satte han alligevel næstbedste tid blandt Duratec-kørerne. Denne placering besatte han også gennem det meste af det første løb, som også fandt sted på våd asfalt.

”Den placering holdt jeg til godt to omgange før mål, men så spildte en af de andre kørere olie, og det ramte jeg desværre, så jeg spandt af banen og mistede tre pladser,” forklarer Nicolai Sylvest. ”Det var bare superærgerligt, men jeg fik reddet mig en femteplads og viste, at jeg havde farten.”

Det andet af de tre løb fandt sted på en tør bane, og her blev Nicolai Sylvest gennem hele løbet presset af Michel Florie, og selv om den hollandske veteran – der har deltaget i klassen i mere end ti år – satte ny banerekord og pressede på, så lykkedes det ham ikke at fravriste den unge dansker andenpladsen.

”Før det sidste løb havde jeg analyseret tingene sammen med mit team, og vi var blevet enige om, at jeg skulle forsøge at presse på fra starten,” siger Nicolai Sylvest. Som sagt så gjort. Skoleeleven fra Jægerpris var så godt kørende, at han ikke blot fik opbygget et forspring på 20 sekunder til forfølgeren Michel Florie, men også skyggede den førende hollænder Bas Schouten så godt, at han på vej mod sin andenplads satte en ny banerekord for klassen.

”Det var et virkelig godt resultat, og nu ser jeg frem til, at jeg skal forsvare min DM-føring på Padborg Park,” siger Nicolai Sylvest, der kørers den 11.-12. august.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •      D4 Enterprise Solutions