Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Club Golf Danmark viser bilerne frem i Fårvang

Rally Sprint 
31/07/12 

Der bliver mange kørende aktiviteter ved årets Tvilum Rally Show. Men fredag aften den 10. august er det ikke kun Danmarkselitens kamp på sekunder og tiendedele og synet af over hundrede kørende klassikere, man kan opleve i Erhvervsparken i Fårvang mellem Viborg og Århus. Den 34. udgave af arrangementet har også et andet efterhånden fast indslag.
 

”Første gang vi var med var i 1995,” husker Poul Henneberg tilbage. Og med ’vi’ mener han Club Golf Danmark, som siden da har udstillet en række af medlemmernes køretøjer i forbindelse med Tvilum Rally Show.

”Selv om vi hedder Club Golf Danmark, så er vi faktisk en VW-klub, men vi har ikke villet ændre vores navn. Klubben blev stiftet i 1984 og fik navnet samtidig, så selv om vi nu er en klub for folk med alle VW-modeller, har vi holdt ved navnet.”


Medlemmer af Club Golf Danmark præsenterer en bred vifte af medlemmernes spændende biler ved Tvilum Rally Show

Ved Tvilum Rally Show vil Club Golf Danmark i år også være repræsenteret med en bred pallette af klubmedlemmernes køretøjer.

”Sidste år havde vi således fem forskellige generationer Golf-modeller med i Fårvang,” fortæller Poul Henneberg om VW-koncernens næstmest producerede bilmodel, som aktuelt bliver fremstillet i sin sjette generation. ”Men der kan sagtens være andre VW-modeller i udstillingen i årets udgave af rallyshowet. Vi har sågar haft Passater og Jettaer med, men de fleste gange har det været Golf, vi har udstillet.”

At Golf-modellen er så populær, hænger naturligvis sammen med, at det er den VW-model, der i flere årtier har været hyppigst anvendt i motorsport. Og stadig bliver det. Der er således et par eksemplarer af den første generation med i feltet i årets Tvilum Rally Show.


Henrik Vestergaard er en af de Golf-entusiaster, som deltager med sin bil i selve rallysprintet

”Jeg har altid været rallyfreak af Guds nåde, og os, der plejer at være med i Fårvang, er alle rallyinteresserede,” indrømmer Poul Henneberg. ”Så har vi en sjov aften, hvor vi kombinerer det at præsentere klubben med at se noget godt motorløb.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 10/08/12 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: