Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferietid i Formel 1 - Alonso vinder VM

Formel 1 
30/07/12 

Det ser rigtig godt ud for Fernando Alonso
Nu hvor der er sommerferie tid i Formel 1, kan der kigges lidt på tabellen. Og holder man med Ferrari og Fernando Alonso ser det ualmindelig godt ud. Faktisk kan spanieren meget vel vinde VM - stort set uden at komme på podiet resten af sæsonen!
 

Nu er det hele selvfølgelig spekulation, men med et forspring på 40 point har Alonso virkelig fået en føring der begynder at ligne noget. Han får gode point, selv i løb hvor Ferrari'en ikke har kunnet matche de bedste. Så her er et muligt scenarie:

Én kører vinder det hele
Det vil være en sensation af dimensioner hvis blot én kører henter de resterende ni sejre. Det vil give 225 point direkte ind på kontoen.

Én kører vinder 5 sejre og 4 andenpladser
Også en præstation i den legendariske ende af Formel 1-historien. 197 sikre point kan sættes ind på kontoen.

Én kører vinder 3 sejre, tager 3 andenpladser og tre tredjepladser
Nok ikke en umulig opgave - 9 podieplaceringer i streg kunne være muligt for en af kørerne - og det giver 174 point til VM-regnskabet.

Alonso kører sikkert og henter 5. pladser
Fire kørere ender hver gang foran Alonso, og derfor får han kun 9 stk femtepladser - og det giver så yderligere 90 point til den nuværende stilling.

I scenarie 1 kan de nærmeste kørere komme op på 341-349 pts. mens Alonso ender helt nede på 254 pts - en forskel på 87-95 point. En markant forskel.
Til scenarie 2 ender forfølgerne - Webber, Vettel, Hamilton og Raikkonen - på 313-321 pts. Det giver stadig 254 spanske point - men nu har han 'kun' 59-67 point op til VM-titlen.

Og i det sidste scenarie ender forfølgerne på 290-298 pts. I det regnskab vil Alonso mangle 36-44 point for at tage sin første VM titel med Ferrari.

Selvfølgelig er der mange yderligere udfald, og med 9 løb igen kan alt fortsat ske. Det forudsætter at Alonso holder sin racer kørerne til mål, men han har været utrolig stabil og raceren har ikke haft nævneværdige problemer. Men selv med en forholdsvis defensiv tilgang til de resterende 9 VM-løb, kan det meget vel ende med en spansk VM-titel. Kigger man på de første 11 løb har han i gennemsnit hentet næsten 15 point i hvert løb - det svarer til at han hver gang er endt på podiet. Lægger man dertil at Red Bull og McLaren ikke til hvert løb har begge kørere med fremme, opstår der hele tiden mulighed for at Ferrari kan mixe sig ind i kampen om podieplaceringerne.


Tabellen er opmuntrende ferielæsning for Alonso - han er klart bedste bud på en verdensmester 2012
(Foto: Ferrari Media)

Dog skal Ferrari selvfølgelig presse endnu mere på og ikke gå for tidligt over i defensiv strategi - kommer Lotus pludselig godt med og seks andre kørere sætter sig på de første placeringer, så begynder det for alvorlig at se svært ud for Alonso. Men konkurrenterne til titlen skal virkelig levere hver gang - og deres holdkammerater skal hjælpe til for at lukke af for Alonso. Men det ligner allerede nu en spansk VM-titel.

Benji

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  •