Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Den DM-førende Nicolai Sylvest tager pokal i sommerferien

Formel Ford 
19/07/12 

Nicolai Sylvest er manden – eller skulle man sige knægten – der fører i kampen om det danske mesterskab for Formel Ford. Knægten fordi den kun 15-årige skoleelev fra Jægerspris med indsatsen i forårets løb har sikret sig en foreløbig førsteplads i DM-tabellen for Formel Ford Duratec. Men i stedet for at bruge sommerferien til afslapning, så bruger Nicolai Sylvest tid på at forberede sig på efterårets løb
 

”Det gøres bedst ved at køre race, for jo flere race man kører jo mere lærer man og når det så tillige foregår på så store internationale baner som Spa-Francorchamps i Belgien, Zandvoort i Holland og det kommende løb på Nürburgring i Tyskland, så kan det vist ikke være bedre,” siger Nicolai Sylvest.

Den første løbsweekend i sommertræningen foregik på Spa-Francorchamps i Belgien, hvor det første løb dog blev kort for knægten fra Jægerspris.

”Kort tid efter starten ramte to forankørende hinanden på den del af banen, hvor farten er over 200 km/t. Den ene bil stod på tværs midt på banen, men jeg fik korrigeret så meget, at jeg – i gåseøjne – kun fik ramt bilens bagende. Jeg var uskadt, men alligevel blev alt på den ene side af min bil rykket af, det vil sige køler, sidekasse og hjulophæng,” siger Nicolai Sylvest.


Nicolai Sylvest sammen med teamet.

Hans team – Fluid Motorsport Danmark – gik herefter i gang med at genopbygge den skadede racerbil. Det tog tid. Først klokken tre om morgenen næste dag var den klar, og her kunne Nicolai Sylvest så kvittere for indsatsen ved i søndagens to løb at score to femtepladser.

Fra Spa-Francorchamps i Belgien drog Nicolai Sylvest og teamet til Zandvoort, hvor der også skulle køres tre løb. Det første blev ramt af et skybrud i stil med det, man også kan opleve herhjemme, så løbet måtte stoppes, men i det andet løb på en bane, der blev mere og mere tør, kørte Nicolai Sylvest sig til endnu en femteplads.

”Til søndagens løb skulle jeg starte som sekser og efter en god start var jeg oppe som femmer,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Da der manglede fire omgange, overhalede jeg køreren foran, men så begyndte de sorte skyer at give regn. Alligevel kom jeg forbi endnu en kører,” siger Nicolai Sylvest. Det blev til en flot tredjeplads og en tur op på det store podie foran alle de mange tusinde tilskuere.


Nicolai Sylvest på podiet på Zandvoort.

”Ja, det overgik virkelig mit sidste besøg her på banen,” siger Nicolai Sylvests far, Jesper, der – næsten før Nicolais fødsel – sidst var på banen i 2000. ”Dengang var jeg regerende mester i DTC, men jeg kom ikke på podiet. Det blev til to fjerdepladser. Men dette her overgår bare det hele…”

”Ja, det overgik virkelig mit sidste besøg her på banen,” siger Nicolai Sylvests far, Jesper, der – næsten før Nicolais fødsel – sidst var på banen i 2000. ”Dengang var jeg regerende mester i DTC, men jeg kom ikke på podiet. Det blev til to fjerdepladser. Men dette her overgår bare det hele…”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • Spa-Francorchamps
  • Zandvoort
  •