Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Opel tilmelder Ampera til Oresund Rally

Oresund Rally 
19/07/12 

Stiller med topmandskab i løb for fremtidens biler
Opel Danmark stiller med en af tidens mest avancerede biler, Opel Ampera, til Oresund Rally i september. Løbet er en åben platform for fremtidens biler, hvor forskellige bilteknologier kan bevise deres samfundsmæssige nytte med hensyn til energiforbrug og lav CO2-udledning under krævende forhold
 


Oresund Rally er en platform, hvor fremtidens bilteknologier kan bevise deres samfundsmæssige nytte. Opel Ampera er blandt de deltagende biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Opel Ampera er Årets bil i Europa og i Danmark 2012 og et oplagt valg som deltager i Oresund Rally, fordi den er et godt bud på fremtidens biltype," siger informationschef Erik Morsing, Opel Danmark.

"Ampera er en elbil, der kan køre 40 – 80 kilometer på ren eldrift og oplades fra en almindelig stikkontakt. Skal man køre længere, sørger en lille benzinmotor for at producere strøm til elmotoren, så kørslen kan fortsætte, uden at man behøver vente på, at bilens batterier genoplades," fortæller Erik Morsing.


"Opel Ampera er et oplagt valg som deltager i Oresund Rally, fordi den er et godt bud på fremtidens biltype," siger informationschef Erik Morsing, Opel Danmark.
(Foto: Michael Eisenberg)

Bilen skal køres af et af Danmarks bedste hold inden for økonomikørsel og pålidelighedsrally, nemlig ægteparret Henning og Else Friborg fra Them. I førsteudgaven af Oresund Rally i 2011 kørte de i en Opel Meriva og førte Oresund Energy Rally på løbets andendag, da en bil spærrede vejen for dem. Det kostede sejren.

"Jeg glæder mig meget til at få mulighed for revanche i dette interessante løb, og så gør det ikke noget, at det bliver med en af markedets mest avancerede biltyper," siger Henning Friborg.


Rallyægteparret Henning og Else Friborg glæder sig til at køre motorløb med Opel Ampera, en af markedets mest avancerede biltyper.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Jeg synes det er spændende, at vi nu kan dyrke motorsport med en bil, der kan køre selv meget lange stræk med yderst lav CO2-udledning," supplerer codriver Else Friborg.

Oresund Rally finder sted i weekenden 8.-9. september rundt om Øresund. Oresund Energy Rally er på to dage og er beregnet for de mest ambitiøse svenske og danske motorkørere, typisk i nye biler indsat af svenske og danske bilimportører. Der er også et turistløb på en dag, hvor helt almindelige bilister under betryggende forhold kan prøve kræfter med økonomisk bilkørsel. Endelig er der Oresund Classic Rally tællende til Nordic Regularity Cup, det nordiske mesterskab for klassiske biler fra før 1986.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 09/09/12 - Oresund Rally
  •  
     

    Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: