Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Biltest

Biltest: Mini Cooper S Roadster – en sommerdrøm

Biltest 
20/07/12 

En Mini Roadster er lille, larmende, ukomfortabel, alt for dyr, og når kalechen er lukket er udsynet til siderne og bagud mildt sagt stærkt begrænset. Men alt det glemmer man, når solen skinner, kalechen er slået ned og man kører gennem det danske sommerland til akkompagnement af motorens sprøde snerren og fuglenes sang.
 


Mini Cooper S Roadster – en sommerdrøm
(Foto: Ib Trebbien)

Roadsteren er ikke en bil, man køber med fornuften. Her drejer det sig først og fremmest om følelser – og måske en anelse selveksponering. Den får smilene frem hos medtrafikanterne og jeg oplevede tilråb som ”Fed bil”, fra fortovet.

Mini Roadster har samme længde og akselafstand som den almindelige Mini Cabriolet, men her er bagsædet sløjfet til fordel for et par forkromede styrtbøjler og en bagklap, hvor der er blevet plads til en hækvinge, der kommer op, når hastigheden kommer over 80 km/t.

Hækvingen ligner en gadget fra T Hansen, og den fjerner den sidste rest af udsyn bagud, når den er oppe. Men måske har den en reel stabiliserende funktion ved højere hastigheder. Dette har jeg dog ikke set nogen dokumentation for.

Til gengæld skal roadsteren have pluspoint for kalechens låsefunktion. Den klares med et enkelt håndgreb. Det mindes jeg ikke at have set bedre andre steder.


Mini Cooper S Roadster – en sommerdrøm
(Foto: Ib Trebbien)

Hele bilens ydre, en lille, åben livsstilbil, signalerer ”tøsebil”. Men testbilen var en Cooper S version og ydelserne var der intet tøset over. Men 185 hk under fronthjelmen og en stram og kontant undervogn Kan den give de fleste klassiske sportsvogne baghjul, hvis man ellers kan finde et sted uden fartgrænser.

I en ideel verden uden fartgrænser og økonomiske bekymringer er en Mini Cooper S Roadster en herlig sommerbil. Men i en dansk hverdag bliver det nok ved drømmen for de fleste af os.


Mini Cooper S Roadster – en sommerdrøm
(Foto: Ib Trebbien)

De nøgne fakta

Model Mini Cooper S Roadster
Type 2-dørs, 2-personers cabriolet
Motor 1598 ccm benzinmotor m. turbolader, 4 cyl.,
184 hk ved 5.500 o/m,
260 Nm ved 1.750-4.500 o/m.
Transmission 6 trins manuel gearkasse, forhjulstræk
Undervogn For: McPherson.
Bag: Multilink
Maks. hastighed 227 kmt
Acc. 0-100 7,0 sek.
Officielt forbrug 16,7 km/l ved blandet kørsel
Årlig grøn afgift Kr. 1.600,-
Pris Kr. 483.000,- plus levering