Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Int. Touringcar

Glimt fra TTA weekend

Int. Touringcar 
19/07/12 

TTA Eliteserien
Efter 2011 sæsonen i STCC valgte en udbrydergruppe at starte en ny standard vogns serie i Sverige. Klassen kom til at hedde TTA Eliteserien i Motorsport og kører for første gang på de svenske baner i år. Serien er baseret på ens biler med forskellige plast karosserier.
 

Ideen med den nye klasse er at bilerne er billigere i indkøb og i drift. Bilerne er en rørramme konstruktion, med samme motor og et valg af fire forskellige plast karosserier med samme vindmodstand.


Richard Göransson vandet løbet på Falkenberg sammen medl West Coast Racing/BMW Dealer Team
(Foto: Motorsporten.dk)

Bilerne skal veje 1.100 kilo inklusiv føreren. Motoren der benyttes er den samme i alle bilerne. Det er en 3.500 ccm maskine med seks cylinder som yder lige over 400 HK. Motoren er monteret til en 6 trins sekventiel gearkasse midt i bilen for optimal vægtfordeling. Gearkassen betjenes via ’shift pads’ bag rattet.

Bilerne trækker på baghjulene som er i størrelsen 18 tommer og monteret med Hankook dæk som også benyttes i DTM. Der arbejdes i øjeblikket på at udvikle et hybrid system, i lighed med KERS systemet, som vi kender fra Formel 1. Det vil til den tid kunne give mellem 20 og 30 HK i en kort periode.


Kampen mellem nummer et og nummer to var tæt i hele løbet
(Foto: Motorsporten.dk)

Bilerne bygges af franske Solution-F i samarbejde med TTA. Motoren er baseret på en Nissan enhed. Bilerne har, på Anderstorp, en tophastighed på omkring 270 km/t, men vil kunne nå 300 km/t på en større bane. Det siges at det koster omkring halvdelen og køre med disse biler kontra de biler som benyttes i STCC.

Selch

Læs mere om:
  • Falkenberg
  •      ASETEK SIMSPORTS