Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen passerer milepæl

ALMS 
06/07/12 

American Le Mans Series– Klar til start nummer 100 i ALMS
Når Jan Magnussen på lørdag den 7. juli sætter sig bag rattet i Corvette Racings Corvette C6.R på Lime Rock Park i USA, så bliver det til et flot jubilæum. Det bliver start nummer 100 i den Amerikanske Le Mans Serie for den populære dansker, der fire gange er kåret af fans til at være den mest populære kører i den amerikanske sportsvognsserie. En sportsvognsserie, hvor Jan Magnussen som eneste kører i historien har vundet løb hver eneste sæson siden ALMS-seriens start i 1999.
 

Jan Magnussen startede karrieren med tre VM titler i gokart, før han fortsatte karrieren i formelbiler. Med 14 sejre i det engelske Formel 3 mesterskab i 1994, en rekord der aldrig er overgået, gik vejen videre til i alt 25 Grand Prix starter i Formel 1 for henholdsvis McLaren og Stewart Grand Prix.

I 1999 debuterede Jan Magnussen for Panoz i ALMS og her fortsatte han i 4 sæsoner. I sæsonen 2003 fik han sin første start i GT klassen for Ferrari og han præsterede blandt andet en flot overhaling af Corvette på sidste omgang af 500 km. løbet på Road America. Det fik General Motors til at tilbyde en kontrakt og til sæsonen 2004 stillede Magnussen til start i det amerikanske sportsvognsikon Corvette. Hos Corvette er Jan Magnussen i gang med sin 9. sæson og det er også sammen med Corvette Racing, at han nu opnår en milepæl med ikke mindre end 100 starter i den stærke serie. I de foregående 99 løb har Jan Magnussen vundet i alt 26 gange, været på podiet 64 gange, haft 11 pole positions og 14 hurtigste omgange. Han har desuden vundet GT klassen på Le Mans med Corvette fire gange.


Jan Magnussen passerer milepæl – Klar til start nummer 100 i ALMS.
(Foto: Jan Kaiser)

”Da jeg røg ud af Formel 1, var jeg meget træt af motorsport” fortæller en ærlig Jan Magnussen. ”Jeg overvejede helt at stoppe, men så kom muligheden for at teste en Panoz i USA. Mod forventning, så var det en kæmpe positiv oplevelse og jeg fandt mig hurtigt til rette i det amerikanske miljø. Det var den nye start jeg havde behov for og jeg kom til et team der i den grad viste 100% opbakning. Herovre vinder og taber man som et team. Nu er jeg stolt af, at have været med i 100 løb. Jeg elsker min karriere som den er nu, så jeg kan slet ikke forestille mig at lave noget andet. Jeg føler mig meget heldig og privilegeret og håber da, at jeg også om nogle år kan fejre min start nummer 200 i den her serie. GT klassen er en af de hårdeste racerserier i verden lige nu og sådan som konkurrencen er nu, er man nød til konstant at give 100%. Jeg elsker den form for løb. De chancer der opstår, dem skal man tage, hvis man vil være med i kampen om sejren. Alle giver sig fuldt ud hele tiden og det er lige den form for racing, jeg elsker”.

Weekendens løb i ALMS afvikles på den lille bane Lime Rock Park. Banen er det tætteste, en almindelig racerbane kommer på de i USA velkendte ovalbaner. Banen består, på nær en s-kombination og chikane, udelukkende af højre sving. Den snævre og korte bane gør overhalinger svære, så der er lagt op til et løb, hvor der kommer til at være masser af hårde og tætte kampe.

”Det er rigtig svært, at overhale på den bane og man er nød til at tage de chancer, der dukker op. Og når man laver en overhaling, er det næsten aldrig uden kontakt mellem bilerne. Det er hårdt arbejde, men også rigtig sjovt. Banen straffer også fejl hårdt. Hvis man røger af banen, så kan man næsten være sikker på, at man glider rigtig langt væk fra banen eller også rammer man en mur. Så kvalifikationen er rigtig vigtig på Lime Rock Park. Vi har i år været tæt på sejren et par gange, men små ting har afholdt os fra at komme først over stregen. Så vi satser på den perfekte weekend på Lime Rock”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Lime Rock
  • 07/07/12 - Lime Rock - ALMS
  •