Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Silverstone - hvor foråret bliver til sommer

Formel 1 
05/07/12 

Optakt til Det Engelske Grand Prix
Fra fredag formiddag går det løs. Det englænderne altid synes er den vigtigste begivenhed i Formel 1 kalenderen: Løbet i England. Og indtil videre har vi jo haft en ganske fornuftig sæson, så mon ikke også Silverstone bliver noget særligt i år? Tjah - helt sikkert er det ikke, udelukkes kan det bestemt heller ikke. Men alting får en ende i Formel 1 er det typisk i foråret at konkurrencen er størst. Henover sommeren skiller de stærke sig gerne ud.
 

Og det er netop det, der kan ske nu, hvor vi er gået ind i juli måned og sæsonen nærmer sig midten. Indtil nu har vi haft syv vindere i otte løb - og dette tal er der bestemt stadig mulighed for at udvide. Men i toppen af tabellen bliver kampen også skærpet, Alonso ligger godt, lidt for godt efter nogens mening, nok specielt efter Red Bull kørernes mening. Og han ligger helt sikkert bedre end han selv havde forestillet sig inden sæsonen gik i gang. Og Ferrari ser ikke ud til at svigte lige med det samme.

Det gør McLaren heller ikke. Og selvom Valencia ikke ligefrem var et godt løb, sådan rent resultatmæssigt, var det også et løb der understregede det engelske teams stærke form. I al fald når det gælder Hamilton. Buttons problemer lader vi lige ligge i denne omgang.

Men selvom både Ferrari og McLaren virker stærke, og ikke ser ud til at stå foran noget dramatisk formdyk, er det måske alligevel Red Bull der, igen, har de stærkeste kort på hånden. I Valencia virkede Vettels form i al fald ganske imponerende. Og Webber klarede jo også det hele meget pænt, i betragtning af hvor han startede. Hvis denne form fortsætter her den kommende weekend, og videre ud i resten af sæsonen, kan VM alligevel godt ende med at blive lidt ensidigt.

Men lad os ikke tage sorgerne på forskud. Indtil videre har vi haft en fremragende sæson, og hvis den fortsætter kan vi også få en af alletiders tætte VM kampe, hvor man måske endda har fire eller fem kørere med i kampen frem til det sidste. Det kunne være spændende - men samtidig også der hvor tilfældighederne måske begynder at få meget stor indflydelse. Tilfældigheder er en del af sport, det er det der gør det underholdende og skaber det uforudsigelige. Men alting med måde. Men indtil videre er der nu heller ikke noget at være bekymret for på den front. De kørere der ligger i front i VM kapløbet, ligger der af en grund, og ikke bare fordi tilfældighederne var med dem. Og uanset hvad, er det som regel sådan, at den der til sidst vinder, har fortjent det.

Historien fortæller os at der siden 1999/2000 hvor David Coulthard vandt, ikke har været nogen der har vundet løbet to år i træk. Hvis den tendens fortsætter ser det ikke lovende ud for Alonso, mens alle andre så har en chance. Nu skal man jo selvfølgelig ikke gøre den slags statiske data til sandheder, men alligevel er det lidt tankevækkende, specielt i forhold til hvor ensidig nogle af sæsonerne i første del af 00'erne var.

Men et bud på en vinder? Herfra bliver det at Sebastian Vettel vinder og at VM som sæsonen skrider frem bliver mere og mere et løb med to heste - eller en hest og en tyr. Det er så i den her uge - i næste uge er vi alle blevet klogere og jeg forbeholder mig ret til at mene noget andet...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 08/07/12 - Silverstone - Formel 1
  •